Terapeutica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dieta în funcţie de grupa sanguină Doctorul american Peter J. D'Adamo şi colaboratorii săi au semnalat cât de important este să ne hrănim în funcţie de grupa noastră sanguină.

Dieta în funcţie de grupa sanguină

Doctorul american Peter J. D'Adamo şi colaboratorii săi au semnalat cât de important este să ne hrănim în funcţie de grupa noastră sanguină. Atunci când nu mâncăm alimentele corespunzătoare grupei de sânge pe care o deţinem, nivelul vitaminelor şi al mineralelor este scăzut şi sănătatea noastră este precară. Doctorul D'Adamo a reuşit să creeze patru tipuri de diete corespunzătoare grupelor sanguine.

Grupa sanguină zero

Purtătorii acestei grupe sanguine sunt carnivori şi au nevoie de cantităţi mai mari de vitamina B, de lichide şi de vegetale care să contracareze efectele negative ale consumului substanţial de preparate din carne, care contribuie la apariţia bolilor articulare.

Ei apreciază brânzeturile şi fructele proaspete, dar nu le adaugă pe lista alimentelor preferate. Ei consumă numeroase preparate care ar trebui trecute pe lista alimentelor restrictive: peşte gras, vânat, mezeluri, scoici şi fructe uscate.

De aceea, posesorii acestei grupe sanguine, care au o aciditate gastrică crescută, trebuie să consume legume şi plante care să le protejeze stomacul: pătrunjel, prune, mere, coacăze, mango, smochine, ardei roşu, mentă şi soc. Copiii cu grupa sanguină zero trebuie să consume brânză de vaci, caş, soia, morcovi, migdale, care să completeze necesarul de calciu şi de vitamine.

Grupa sanguină A - vegetarienii

Preferinţele lor culinare se îndreaptă spre legume, fructe şi peşte. Sistemul imunitar al persoanelor cu grupa sanguină A este fragil şi acestea sunt predispuse la diabet zaharat de tipul II, infecţii, boli cardiovasculare, afecţiuni respiratorii şi boli canceroase.

De aceea trebuie să-şi completeze dieta cu alimente care conţin mai multă vitamina C, zinc, seleniu; concret, să consume usturoi, ceai verde, cimbru, prune, afine, smochine, mere, struguri, kiwi, săruri minerale şi flavonoide. Astfel, nivelul colesterolului şi al trigliceridelor se va menţine la o cotă normală. Copiii cu această grupă sanguină trebuie hrăniţi cu proteinele din peşte sau din pui, cu brânză de vaci, ouă de prepeliţă şi cereale.

Grupa sanguină AB - lactate şi crudităţi

Similară din punct de vedere genetic cu grupa sanguină A, grupa AB are nevoie de o dietă bogată în substanţe antioxidante, care să stimuleze imunitatea şi să limiteze predispoziţia spre tumori şi boli de circulaţie.

Nativii trebuie să consume, de exemplu, usturoi, fără restricţii (alicina din compoziţia sa este un excelent antibiotic natural care apără organismul de infecţii, previne bolile cardiovasculare şi respiratorii, scade nivelul colesterolului şi al trigliceridelor); de asemenea, ceaiul verde, lactatele (iaurt, kefir, lapte bătut), fructele şi legumele bogate în vitamina C - fructe de pădure, citrice, pătrunjel, trebuie incluse frecvent în meniu.

Pentru copiii acestei grupe de sânge sunt ideale proteinele din carne de vită, dar consumul cărnii de pasăre este restrictiv.

Grupa sanguină B

În principiu, nativii acestei grupe de sânge au voie să mănânce orice. Mai exact, dieta lor trebuie să fie mixtă; totuşi, nutriţioniştii apreciază că hrana lor trebuie să conţină o cantitate mai mare de carne decât consumă cei din grupa sanguină A (prudenţă la consumul cărnii de pasăre). În compensaţie, nativii grupei au voie să se răsfeţe cu carne de peşte, mai ales cu hering.

Ei au posibilitatea să-şi aleagă lactatele preferate, să consume iaurt, kefir, lapte, brânzeturi nu prea grase. Dar aceşti nativi au restricţii la cereale şi roşii. Pentru că sunt vulnerabili la infecţii virale, la sindromul "oboselii cronice", la boli ale sistemului nervos, ei trebuie să se înfrupte cu spanac (o sursă de clorofilă, care contribuie la creşterea rezistenţei organismului), cu vitamine, săruri minerale şi flavonoide adunate din fructe precum: ananas, pere, prune, pere, banane, papaya, struguri. În cazul copiilor cu această grupă de sânge, părinţii trebuie să le supravegheze porţia de dulciuri, pentru că sunt alergici la aceaste alimente delicioase.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite