„Tackle Drugs”, Spune NU drogurilor, un parteneriat între Federația Română de Rugby și Instituția Prefectului Municipiul București

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federația Română de Rugby a semnat astăzi un parteneriat strategic cu Instituția Prefectului Municipiul București pentru conștientizarea și prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor din școlilor din București, informează FRR pe site-ul oficial.

 Parteneriat între RugbyRomania și Instituția Prefectului Municipiul București FOTO: X/RugbyRomania
Parteneriat între RugbyRomania și Instituția Prefectului Municipiul București FOTO: X/RugbyRomania

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă împreună cu Federației Române de Rugby, Alin Petrache și-au exprimat dorința ca prin această colaborare gândită pe termen lung să se formeze o comunitate mai sigură și mai sănătoasă pentru tinerii din București și să facă o diferență notabilă în lupta împotriva consumului de droguri în rândul tinerilor.

„Tackle Drugs”, Spune NU drogurilor a început în forță prin o acțiune la Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, unde Stejarii au fost pentru o oră profesori de sport pentru elevi. Sportivii le-au povestit copiilor despre importanța de a face mișcare, de a face un sport în mod organizat, de a opta pentru un stil de viață mai sănătos și mai ales să stea departe de droguri, acestea putându-le afecta sănătatea și viața pe termen lung.

Stejarii le-au arătat elevilor tainele rugbylui, au făcut jocuri cu balonul oval, schimb de pase, placaje, cel mai apreciat procedeu rugbystic fiind ridicarea în margine. Elevii le-au promis jucătorilor că vor fi sâmbătă,în tribunele Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf pentru a le face galerie în meciul cu Belgia din Campionatul European.

Rareș Hopincă, prefectul Municipiului București: „Nu doar semnăm un parteneriat, ci este și un proiect cu foarte mult sens. Ne unim eforturile pentru a lupta împotriva drogurilor, We TACKLE the DRUGS, placăm drogurile împreună. Mulțumesc foarte mult pentru implicare lotului național de rugby, Federației Române de Rugby și sunt absolut convins că împreună vor avea impactul dorit în rândurile tinerilor pentru că e necesar să le amintim că sportul este cel mai bun refugiu. Atâta timp cât un copil se apucă de sport stă departe de un anturaj rău, stă departe de toate provocările unei lumi mai nesigure.”

Alin Petrache, președinte Federația Română de Rugby„Astăzi placăm drogurile. Cred că este ceva normal, poate un pic inedit pentru ceea ce înseamnă acest proiect comun. Este un proiect frumos, Prefectură – Federația Română de Rugby pentru că trebuie să ne implicăm în această luptă contra drogurilor, iar eu cred că mișcarea, sportul, valorile pe care le promovăm cu siguranță vor aduce copii mai curați, mai bine informați și copii care să stea departe de această problemă care înseamnă drogurile.”

Dragoș Ser, jucător al României: „Este o campanie foarte bună pentru generațiile viitoare pentru că prin sport putem sta departe de anturaje proaste, obiceiuri proaste și mai ales de droguri.”

Naționala de rugby a României se pregătește pentru Campionatul European, Stejarii urmând să întâlnească sâmbătă, 10 februarie, ora 14:30, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, Belgia. Acesta este al doilea meci pe care România îl dispută în ediția 2024 a Campionatului European, săptămâna trecută, Stejarii învingând în deplasare, Polonia, cu 20-8.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite