Spitalul Colentina riscă să rămână fără medici din cauza numărului mare de infectări. Manager: „Doar 50% s-au vaccinat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos / George Călin
Foto Inquam Photos / George Călin

Spitalul Colentina din Bucureşti riscă să rămână fără medici din cauza numărului mare de infectări. Managerul spune că se confruntă un grad mic de vaccinare anti-COVID în rândul personalului medical.

Victor Cauni, managerul Spitalului Colentina, a declarat că doar jumătate din personalul medical a vrut să se vaccineze, iar rata celor care se infectează creşte. Într-o astfel de situaţie, în spital nu va mai avea cine să asigure turele, a atras el atenţia

„În spitalul Colentina, şi asta nu o spun cu mândrie, puţin peste 50% din personal a ales să se vaccineze.

Rata personalului care se infectează e din ce în ce mai mare. Azi am avut un număr de alţi opt membri ai personalului şi şapte asistente infectate. Din aceştia doar doi vaccinaţi.

Avem asistente care n-au vrut să se vaccineze şi până la urmă s-au vaccinat la presiunea copiilor de 13-14 ani care s-au vaccinat.” a precizat acesta.

Victor Cauni a spus că dacă se infectează zilnic câte 7 medici, nu o să mai fie persoane care să poată face turele. Acesta a spus că trebuie lăsate deoparte conspiraţiile şi lumea să se vaccineze pentru a putea scăpa de pandemie.

„Apelul meu este un apel de vaccinare pentru că, lăsând la o parte toate teoriile conspiraţiei şi toate aceste fake-newsurile, în acest punct al pandemiei singura armă eficientă pe care o deţinem este vaccinul.

Noi avem peste 100 de pacienţi Covid pe spital. 200 în cealaltă zonă, cea verde. Am limitat la maximum intervenţiile chirurgicale şi internările în zona verde doar la urgenţe şi zona oncologică şi pentru a detaşa personal la COVID spre 60-70% din operaţii au fost amânate", a declarat Victor Cauni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite