Scandal în lumea fotbalului din Iran:  la naţionala de fotbal feminin a statului musulman patru jucătoare erau bărbaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarele de fotbal din Iran vor fi supuse în vitor la examene medicale obligatorii după ce, de curând, a fost descoperit faptul că patru din jucătoarele de la naţională acestei âări erau bărbaţi, potrivit „The Telegraph”.

Federaţia de fotbal a ţării musulmane a luat decizia în ceea ce priveşte verificările aleatorii după ce s-a descoperit că mai multe jucătoare de fotbal, inclusiv patru de la naţionala Iranului, erau fie oameni care nu îşi încheiaseră operaţiile de schimbare de sex sau au probleme privind dezvoltarea sexuală.

Examinatorii medicale vor realiza acţiunile de control prin vizite inopinante la principalele echipe de fotbal feminin din Iran, lucru valabil şi în cazul fotablului în sală.

Şeful Comisiei Medicale a Federaţiei de Fotbal a Iranului, Ahmad Hasemian,, a declarat că din acest moment cluburile sunt obligate să efectueze examinări medicale pentru a stabili genul jucătorilor, înainte de a trece la semnarea contractelor.

Jucătoarele care nu trec testul vor fi excluse până în momentul în care vor termina tratamentul complet pentru schimbarea de sex. Procedeul care implică schimbarea de sex are loc în mai multe etape, procedura completă având o perioadă care poate ajunge la doi ani.

În conformitate cu actul normatv al Federaţiei de Fotbal din Iran, până în acest moment a avut loc încheierea contractelor pentru şapte jucători.

Fotbalul este un sport popular în Iran, atât în rândul bărbaţilor, cât şi al femeilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite