Românii din Siria, evacuaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat că românii din Siria vor fi evacuaţi din cauza violenţelor care au loc în această ţară. Şeful diplomaţiei române a vorbit despre plecarea a 15.000 de persoane din Siria. Revoltele împotriva preşedintelui Bashar al-Assad, începute în urmă cu mai bine de cinci luni, au fost reprimate cu brutalitate de regimul de la Damasc.


Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat la postul RFI, că i-a cerut ambasadorului român la Damasc să pregătească, împreună cu secţiile consulare ale altor state membre UE, un plan coordonat de evacuare a românilor din Siria, comunitate estimată la 15 mii de persoane.

15.000 de români în pericol

„Noi avem o comunitate masivă românească în Siria, estimată pe la 15 mii de persoane. Sigur, majoritatea sunt de fapt familii mixte", a declarat Baconschi. „Suntem într-adevăr concentraţi pe ce se întâmplă acolo şi trebuie să sprijinim opoziţia, pentru a se putea organiza", a mai spus ministrul de Externe, precizând că România regretă numărul mare de oameni care au murit în timpul violenţelor.


Brutalitate inacceptabilă

„Regimul sirian îşi joacă soarta pe aceste reforme. E o ciocnire între vocea străzii, difuză şi pe alocuri confuză, şi nişte forţe de represiune de o brutalitate absolut inacceptabilă", a mai comentat Baconschi la RFI.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite