RAR face lumină în scandalul anvelopelor all season: Dacă sunt marcate cu literele M şi S îndeplinesc cerinţele de utilizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări în ultimii ani FOTO Shutterstock
Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări în ultimii ani FOTO Shutterstock

Toate anvelopele marcate cu literele M şi S, îndeplinesc cerinţele de utilizare în condiţiile specifice de iarnă prevăzute în legislaţia naţională rutieră a precizat luni Registrului Auto Român (RAR). Totodată atrage atenţia că în presă a fost interpretat tendeţios cîteva informaţii mai vechi, care sugerau că posesorii de anvelope ”all season” vor fi sancţionaţi dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece.

„Registrul Auto Român respinge cu fermitate informaţiile apărute în presă în ultimele zile care au propagat masiv ideea că posesorii de anvelope promovate comercial drept ”all season” vor fi sancţionaţi dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece. În media a fost preluat şi interpretat tendenţios un comunicat al RAR, din anul 2011, care se regăseşte pe site-ul instituţiei, fără a fi fost solicitat şi un punct de vedere al Registrului Auto Român”, transmite RAR.

Astfel, RAR face următoarele precizări, pentru toţi clienţii şi pentru publicul larg:

„TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M şi S (însemnând noroi şi zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerinţele de utilizare în condiţiile specifice de iarnă prevăzute în legislaţia naţională rutieră”, conform sursei citate.

Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei a fost introdusă prin Ordonanţa Guvernului nr.5/2011 de modificare şi completare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată în 2006.  Iar de atunci nu au existat modificări la acest capitol.

„Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări de la acel moment. Registrul Auto Român nu a făcut în ultima perioadă nicio altă declaraţie de presă având ca subiect anvelopele de iarnă! Prin urmare, atâta timp cât posesorii de autovehicule respectă legislaţia în vigoare şi folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele marcate cu literele M şi S NU EXISTĂ SANCŢIUNI!”, mai subliniază RAR.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite