Raluca Arvat:„Nu văd motivele pentru care n-ar fi frumoase toate zilele din viaţa mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Arvat:„Nu văd motivele pentru care n-ar fi frumoase toate zilele din viaţa mea“
Raluca Arvat:„Nu văd motivele pentru care n-ar fi frumoase toate zilele din viaţa mea“

Este „ştirista“ de la Pro TV care, alături de Andreea Esca, a fost numită „cea mai populară prezentatoare“ în rându telespectatorilor. Este fata de la sport cu zâmbetul mereu pe buze.

Raluca Arvat lipseşte din peisajul monden zbuciumat. Este extrem de serioasă când vine vorba de munca ei şi nici privirea ei jucăuşă nu o poate trăda. Vorbeşte despre Pro TV ca despre a doua casă, atitudine firească după 13 ani de muncă în acelaşi trust. Dacă viaţa nu ar fi îndreptat-o către meseria de jurnalist, ar fi ales fără niciun dubiu să fie „şoferişcă“, datorită tatălui ei, pasionat de maşini.

- Ai crescut odată cu Pro TV. Cum ai descrie locul tău de muncă?

- Pentru mine, Pro TV e o a doua casă. În fiecare zi mă întâlnesc aici cu prietenii din redacţie, dar şi cu prietenii de acasă care se uită la ştirile din sport. Acesta este locul în care am crescut şi m-am maturizat.

- Te consideri norocoasă în ceea ce priveşte munca ta?

- Chiar sunt norocoasă, şi spun asta fără să folosesc cuvinte mari. Sunt norocoasă pentru că aici pot să fac ceea ce-mi place. Sunt norocoasă şi pentru că lucrez cu adevăraţi profesionişti, dar care ştiu să se şi distreze cu adevărat atunci când este cazul.

- Cum arată o zi frumoasă din viaţa ta?

- O zi frumoasă? Zilele sunt frumoase toate... sunt sănătoasă, sunt iubită, fac ceea ce-mi place, aşa că nu văd motive pentru care n-ar fi frumoase toate zilele din viaţa mea!

- Ai fost numită, alături de Andreea Esca, cea mai populară prezentatoare. Cărui fapt crezi că i se datorează acest lucru?

- Mulţumesc tuturor celor care se uită la ştirile din sport de la Pro TV şi care apreciază ceea ce fac, pentru că numai datorită lor există această întrebare...

- Ce te atrage cel mai mult la emisiunea în direct?

- Îmi place directul pentru că simţi că trăieşti pe de-a-ntregul. Adrenalina e la cote maxime şi în acele momente simţi că eşti tu şi cei care te privesc. Poţi chiar să-ţi imaginezi că păşeşti prin obiectiv la fiecare în casă şi stai de vorbă cu toţi, le povesteşti uneori lucruri bune, alteori mai puţin bune... ca la o şuetă cu prietenii!

- Te vezi făcând şi un alt gen de emisiuni?

- Am încercat deja, cu „Stele Verzi“, gala de box între vedete, o emisiune de divertisment care a fost difuzată de Pro TV cu ceva timp în urmă. Mi-a plăcut şi la „Stele verzi“, era altceva, dar tot avea o mică legătură cu sportul...

- „Raluca Arvat îi pune beţe în roate Corinei Caragea“. Ce efect au asupra ta titluri de acest gen?

- Nu au niciun efect, pentru că neadevărurile nu mă afectează. În schimb, mă afectează atunci când ştiu că am făcut ceva rău, şi-mi pare rău chiar şi dacă am făcut-o neintenţionat. Sunt puţin idealistă! Consider că e destulă suferinţă pe faţa pământului, cauzată de sărăcie sau boli, ca să-şi mai facă rău intenţionat şi oamenii unii altora, aşa că, dacă ziarele scriu lucruri neadevărate nu mă afectează nicicum, pentru că ele rămân neadevărate. Iar eu şi Corina ne înţelegem chiar foarte bine!

- Dacă ar fi să excelezi într-un sport, pe care l-ai alege?

- Mi-ar plăcea să fiu o bună schioare, pentru că îmi place să stau în aer curat, pe munte şi să fie zăpadă multă peste tot, dar, din păcate, în ultima vreme nu am mai avut destul timp liber să merg la schi cât de mult mi-aş fi dorit.

- Mai colecţionezi vederi?

- Mai colecţionez, mi-s dragi toate şi mi-e greu să aleg una dintre ele, pentru că fiecare are o poveste în spate. Am amintiri frumoase din toate locurile în care am fost, iar mai nou m-am apucat să adun şi magneţi de frigider cumpăraţi de mine sau primiţi de la prieteni. Dar sunt abia la început!

- Eşti cunoscută drept „ştirista de la Pro TV“? Te deranjează sau te amuză?

- Nu mă deranjează, chiar îmi face plăcere. Doar asta fac, nu? Şi dacă stau bine şi mă gândesc, şi noi când eram elevi vorbeam despre  „profa“ sau „diriga“ şi ne erau foarte dragi!

- Ce reuşeşte să te scoată din minţi?

- Nedreptatea, minciuna, lăcomia.

- Ce voiai să te faci când erai mică?

- Şoferişcă şi Şefenic! Pentru că tatălui meu îi plăcea foarte mult să conducă şi iubea maşinile, şi eu la fel.

- Iar Şefenic?

- Şefenic se trage de la o poezioară; auzisem eu că „bucătar şef e Nicu”, şi atunci, dintr-odată, Şefenic era o profesie! M-am mai facut eu apoi astronaut şi scafandru, dar din liceu am ştiut că vreau să fiu jurnalist.

- Ce ai schimba la Bucureşti?

- Drumurile pline de gropi, sistemul de canalizare şi aş face mai multe parcuri.

- Îţi doreşti copii? Ai vreun nume preferat pe care să-l fi ales de mai mult timp?

- Sigur că vreau, dar nu m-am gândit la un anumit nume. Sunt prea multe nume frumoase, aşa că o să am de unde alege, când va fi cazul. Nu e nicio problemă.

MINI CV

image


-Data şi locul naşterii: 10 august 1975, Braşov
-A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice – secţia Tranzacţii Internaţionale. Are un master în Relaţii Publice şi Comunicare.
-În 1994 se angajează la un ziar local din Braşov
-În decembrie 1996 se angajează ca reporter pentru Pro TV Braşov.
Acolo deţine postul de prezentator de ştiri, devenind apoi producător de ştiri
-La 1 iulie 2000 se angajează la departamentul de sport de la Pro TV Bucureşti
-Colaborator pentru emisiunile „Stele verzi“, „Gillette World Sport“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite