Psiholog, despre prima cameră de eliberare a furiei din România, deschisă la Bucureşti: „Stresul nu se eliberează printr-o simplă activitate de distrugere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima cameră de eliberare a furiei din România s-a deschis la Bucureşti, fiind un loc în care clienţii vin să spargă obiecte într-un mediu controlat. Aceştia pot achita sume între 50 şi 150 lei pentru „a scăpa de stres fără consecinţe şi regrete”. Specialiştii sunt de părere că tendinţa de a distruge obiecte reprezintă o trăsătură a unei persoane impulsive cu un control extrem de scăzut al impulsului şi cu furie ridicată.

„Stresul nu se eliberează printr-o simplă activitate de distrugere de obiecte, chiar dacă pe moment îţi creează o senzaţie de gratificare, o satisfacţie imediată”, a explicat psihologul Mihai Copăceanu. 

Potrivit acestuia, persoanele impulsive distrug obiecte în situaţii tensionale (ziua, noaptea, acasă, la serviciu, etc), într-un mod neplanificat şi spontan pentru că nu-şi pot stăpâni furia, de aceea au nevoie să înveţe organizat despre anger managment, ceea ce necesită mult timp şi efort susţinut. 

„Orice iniţiativă cu scop distractiv şi de business este binevenită în România. Am apreciat sublinierea fondatorului că activitatea din Break Room nu are pretenţii terapeutice şi de fapt nicio altă pretenţie în afară de o oferi porţie bună de distracţie, eliberare şi relaxare”, a subliniat psihologul.

Ce este Break Room

Potrivit unui comunicat de presă, „Break Room este un loc în care poţi să te distrezi sau chiar să scapi de stres, distrugând obiecte care nu mai sunt de folos nimănui, cu bâta de baseball, cu ranga sau cu barosul. Se propun pentru spargere pahare, vaze de flori desuete, bibelouri de porţelan, imprimante, televizoare, telefoane, vase de WC, mobilier de bucătarie, busturi din ghips sau chiar obiecte neaşteptate, dar care se sparg spectaculos. Toate acestea se întâmplă într-un mediu controlat, fără nicio consecinţă, în deplină siguranţă”, notează comunicatul, potrivit căruia scopul final este distracţa, relaxarea şi mişcarea. 

Cei care ajung să spargă obiecte trec şi printr-un scurt instructaj înainte, pentru a afla care sunt regulile de siguranţă. Totodată, ei primesc echipament adecvat, între care ochelari de protecţie, cască, halat de protecţie şi mănuşi. Break Room Bucureşti propune într-o hală industrială, trei spaţii delimitate, unde clienţii pot sparge mai multe categorii de obiecte: electronice mari şi mici, obiecte bucătarie, baie, sticlă, ceramică sau porţelan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite