Protest organizat de Ştefan Mandachi şi comunitatea România vrea Autostrăzi, de Ziua Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Mandachi se întreabă ce ar zice Cuza dacă ar vedea că Moldova este conectată cu Ţara Românească prin aceeaşi reţea de drumuri ca-n 1859. FOTO Facebook
Ştefan Mandachi se întreabă ce ar zice Cuza dacă ar vedea că Moldova este conectată cu Ţara Românească prin aceeaşi reţea de drumuri ca-n 1859. FOTO Facebook

Omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi iniţiază un protest, vineri, în localitatea Cumpărătura, nemulţumit că "peticul de beton" pe care l-a făcut pe câmp a rămas singura autostradă din zona Moldovei.

Ştefan Mandachi scrie pe Facebook că, pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii, va fi „la datorie" în zona singurului metru de autostradă construit în zona Moldovei, el arătându-se revoltat că noul guvern a început deja veşnicele amăgiri privind construcţia de autostrăzi.

"De ce merg acolo (la Cumpărătura – n.r.)? E foarte simplu: am întrebat Guvernul dacă are ceva noutăţi cu privire la autostrada de la noi şi m-a pus pe silent. Poate îşi imaginează că ne-am mutat cumva din Moldova… Dar noi tot aici stăm, n-am plecat. Recunosc, sunt şi nervos deoarece mi-e tot mai clar că peticul ăsta de beton va rămâne singura autostradă a Moldovei (cea mai săracă regiune a României). Probabil că de la Bucureşti nu se vede suficient de clar borna kilometrică de la metrul de autostradă, aşa că m-am gândit ca vineri să facem borna… UN PICUŢ MAI VIZIBILĂ", scrie omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi.

El spune că la protestul de vineri, programat la ora 15.00, nu se vor face hore patriotice, ci "doar ne întrebăm retoric ce-ar zice Cuza dacă ar vedea că după 162 ani, Moldova e conectată cu Ţara Românească prin aceeaşi reţea de drumuri ca-n 1859".

Pe pagina de Facebook care anunţă evenimentul se arată că Moldova este izolată şi ignorată şi că oamenii au început să-şi piardă răbdarea.

"Murim pe capete pe şosele şi rămânem abandonaţi şi fără investiţii. Vrem autostrada promisă! Vrem autostrada Moldovei, nu Autostrada scuzelor. Fapte, nu gargara cu scuze şi amânări! Deja au început veşnicele amăgiri. Aceleaşi acuze şi motivaţii", susţin iniţiatorii acţiunii, respectiv Ştefan Mandachi şi comunitatea România vrea Autostrăzi.

Până joi seară, aproape o mie de persoane s-au arătat interesate să participe la eveniment.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite