Protest al Declic la Autoritatea de Supraveghere Financiară faţă de primele uriaşe ale conducerii instituţiei VIDEO

0
Publicat:

Comunitatea Declic a organizat, vineri, un protest la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) faţă de lipsa de transparenţă arătată de instituţie în legătură cu "primele uriaşe" ale conducerii, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al comunităţii Declic transmis, vineri, AGERPRES, zeci de oameni s-au aşezat la coadă la registratura ASF şi au cerut, oficial, prin cereri pe Legea nr. 544/2001, explicaţii pentru "sumele uriaşe" pe care conducerea ASF le-a încasat ca prime, într-o perioadă în care piaţa asigurărilor a fost aproape de colaps: firme mari au falimentat, iar cetăţenii de rând au ajuns să plătească tarife exagerate la RCA.

Cetăţenii prezenţi la protest, pentru a le arăta şefilor ASF ce înseamnă transparenţa, au afişat pe pancarte sumele pe care trebuie să le scoată din buzunar pentru RCA.

Protestatarii au claxonat pentru a le atrage atenţia oficialilor ASF.

Protest Declic Captură video
Protest Declic Captură video

 Reprezentanţii Declic au mers la discuţii cu o delegaţie din partea ASF, condusă de prim-vicepreşedintele Gabriel-Ioan Avrămescu."Vrem ca această instituţie, care funcţionează cu buget la care contribuim şi noi, cetăţenii, să fie transparentă. Iar o garanţie în acest sens este schimbarea legii în baza căreia funcţionează ASF (...) Şefii ASF ne-au dat asigurări că nu vom mai auzi de bonusuri şi prime la Autoritate, aşa cum s-a întâmplat până acum. Rămâne de văzut. Noi vom continua să fim cu ochii pe ASF", a declarat Denisa Soare, campaigner Declic.  

  Peste 32.000 de cetăţeni au semnat până în prezent petiţia prin care Comunitatea Declic le cere parlamentarilor schimbarea legii în baza căreia funcţionează ASF. Petiţia poate fi citită pe https://facem.declic.ro/campaigns/prime-asf.   

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite