PROIECT Femeile care au născut trei sau mai mulţi copii până în 1990 s-ar putea pensiona mai devreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile ar putea ieşi la pensie mai devreme FOTO Adevarul
Femeile ar putea ieşi la pensie mai devreme FOTO Adevarul

Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare şi au născut cel puţin trei copii pe care i-au crescut până la vârsta de 10 ani ar putea să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare cu 1 an dacă au 3 copii sau cu 2 ani dacă au peste 4 copii. Aşa prevede un proiect de lege depus la Senat.

Potrivit proiectului de lege, reducerea vârstei de pensionare, în cazul femeilor care au născut cel puţin trei copii, până la data de 1 ianuarie 1990, pe care i-au crescut până la vârsta de zece ani, nu poate fi cumulată cu o alta, vârsta de pensionare redusă potrivit proictului de lege amintit neputând fi mai mică de 55 de ani, relatează Mediafax.

Senatorul PSD Trifor Belacurencu, iniţiatorul proiectului de lege arată că prin eliminarea prevederii privind reducerea vârstei de pensionare pentru mamele din categoria amintită „nu s-a ţinut cont de faptul că femeile care au rămas însărcinate şi au născut până în luna octombrie a anului 1990 au fost nevoite să ducă sarcina la termen, deoarece nu existau măsuri legale de întrerupere a sarcinii sau de contracepţie”.

Înainte de 1990, femeile care năşteau nu beneficiau de concediu pentru creşterea copilului, ci doar de concediu prenatal şi post natal, care însumau 126 de zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite