Prin Apuseni, în căutarea poienii cu narcise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru cei care aleg să aibă o vacanţă activă, munţii Apuseni oferă multe posibilităţi. Traseele montane sunt la tot pasul, tot ce trebuie să faceţi este să urmaţi marcajele aflate de-a

Pentru cei care aleg să aibă o vacanţă activă, munţii Apuseni oferă multe posibilităţi. Traseele montane sunt la tot pasul, tot ce trebuie să faceţi este să urmaţi marcajele aflate de-a lungul potecilor.

Vânătările Ponorului
Marele aven Vânătarea şi peşterea Dâlbina, care se deschide la extremitatea ei nordică, sunt situate la marginea sud-vestică a culmii calcaroase Bedeleu din Munţii Trascăului, la confluenţa Văii Ponorului cu Valea Poienii. Altitudinea minimă este de 600 de metri, pe când cea maximă fiind de 680 de metri.

Cheile Râmeţului
Cheile Râmeţului şi Cheile Mănăstirii pot fi străbătute dacă se urmează marcajul cu cruce albastră. Ele sunt situate în partea central-estică a Munţilor Trascăului, pe cursul mijlociu al Văii Geoagiului, numită în aval Valea Mănăstirii, iar în amonte Valea Mogoşului.

Scăriţa Belioara
Urmând traseul marcat cu cruce albastră, se poate ajunge la Scăriţa Belioara, rezervaţie ce se află în masivul Muntele Mare, pe cursul mijlociu al pârâului Poşaga, la doi kilometri nord de satul cu acelaşi nume.

Poarta Zmeilor
Peştera şi Portalul se află la circa 1.150 de metru altitudine, în partea nordică la munţilor Trascăului.

Cheile Vălişoarei
Rezervaţia se află în estul munţilor Trascăului, în partea sudică a depresiunii Rimetea.

Cheile Poşăgii
Sunt situate în partea de est a masivului Muntele Mare, pe cursul pârâului Poşaga, afluent pe stânga al Arieşului, la 6 kilometri de confluenţă.

Cheile Pravului
Cheile Pravului sunt situate în partea central-vestică a munţilor Trascăului, pe cursul mijlociu al Văii Pravului.

Poiana cu narcise
Rezervaţia se află în munţii Metaliferi, la est de Vârful Vâlcoi (1.348 de metri), pe interfluviul dintre Valea Negrilesei şi Valea Grozei. Poienile cu narcise ocupă culmea şi versantul nord-vestic al Dealului Buciumanilor, la altitudini cuprinse între 1.150 şi 1.250 de metri. După o mică întrerupere, ele se continuă pe versantul sud-estic al muntelui Vâlcoi.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite