Primul bal vienez în România
0Bucureştiul va găzdui mâine cel mai elegant eveniment al anului, balul vienez. Palatul Parlamentului îşi va primi, începând cu ora 19.00, oaspeţii - printre ei numărându-se primarul general
Bucureştiul va găzdui mâine cel mai elegant eveniment al anului, balul vienez. Palatul Parlamentului îşi va primi, începând cu ora 19.00, oaspeţii - printre ei numărându-se primarul general Adriean Videanu, ambasadorul Austriei, Christian Zeileissen, şi primarul Vienei, Michael Haupl, iar petrecerea va dura mult după miezul nopţii. Preşedintele Traian Băsescu a declinat invitaţia cu trei zile înainte de eveniment şi nici familia prim-ministrului Călin Popescu Tăriceanu nu va fi prezentă, din motive de agendă încărcată de lucru.
Ideea organizării unei asemenea seri de excepţie le-a venit celor din staff-ul Hotelului Marriott, care şi-au dorit ca, pe de o parte, să integreze Bucureştiul în această frumoasă tradiţie, iar pe de alta să dea evenimentului monden o finalitate caritabilă. Kurt Strohmayer, directorul hotelului, este de părere că avem o capitală care este pregătită pentru un eveniment de clasă internaţională, aşa că a pus la cale, alături de partenerii săi, un bal ca în filme. Sau poate chiar mai ceva ca acolo?
Invitaţii serii vieneze vor avea parte nu doar de valsuri şi alte momente de dans în mişcări extrem de graţioase, dar şi de un spectacol pe al cărui desfăşurător sunt trecute nume importante ale vieţii artistice româneşti. Horia Brenciu, soliştii Operetei, ştefan Popov şi Mihaela Stanciu, balet cu Monica Alexandra Petrică, prim-solistă a Operei Române, piese de Johann Strauss şi Franz Lehar, dar şi un moment de canţonete (O sole mio, Torna a Sorniente, Nessun Dorma) cu tenorul Bogdan Bradu (despre care directorul Hotelului Marriott spune că este un Andrea Bocelli al românilor), toate figurează în programul unei seri care se vrea a fi de excepţie, mai ales că este primul bal vienez în România. Scenariul prevede un show aproape identic care va avea loc în capitala Austriei, aşa că invitaţii nu se vor mira că va exista un maestru de ceremonii care va avea "dificila" sarcină de a-i invita la dans? şi se va valsa cu graţie pe muzica interpretată de orchestra Schonbrunner Schlossorchester din Viena, dirijată de David Scarr. Domnişoarele care n-au mai valsat până acum la o serată de asemenea proporţii vor avea parte de momentul lor, al debutantelor, în care 40 de perechi vor evolua pe Marşul lui Radetzky.
Bucureştiul va petrece în stil vienez mâine, 11 februarie, în aceeaşi zi în care în capitala Austriei va avea loc marea gală de la Hofburg, dar alte două baluri vieneze se vor ţine în Statele Unite ale Americii şi unul în Canada. Pentru că evenimentul are finalitate caritabilă, proiectele sociale implicate sunt organizaţia Umanitară Concordia, care organizează şi administrează case pentru copiii străzii, şi Fundaţia Pro România, iniţiată de Barbara Schoefnagel, ataşat cu probleme sociale pe lângă Ambasada Austriei. Încă de acum 4 săptămâni s-au vândut peste 1100 de bilete, al căror preţ este între 145 şi 180 de euro, în funcţie de sala în care urmează a se lua cina (Sala Tache Ionescu sau Sala Unirii). Mâine seară, la Bucureşti are loc un eveniment special prin eleganţă şi rafinament. şi este vorba doar despre începutul unei frumoase tradiţii în România?