Primele doze de vaccin Pfizer, pentru copiii cu vârsta de 5-11 ani, vor ajunge în România în decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinare copii - foto pixabay
Vaccinare copii - foto pixabay

Statul român se pregăteşte să cumpere peste 1,2 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 pentru grupa de vârstă 5-11 ani.

Vaccinul pentru această categorie de vârstă este produs de Pfizer, iar în acest moment este în etapa de autorizare în Europa, etapă ce va fi realizată la finalul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, a anunţat, la Digi24, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

„În Europa, ne aşteptăm ca această autorizare să vină la sfârşitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie, iar în decembrie în România ar trebui să vină primele tranşe de vaccinuri destinate pentru această grupă de vârstă”, a anunţat Valeriu Gheorghiţă, joi seara, la Digi24.

Medicul a precizat că este un alt tip de dozaj, 10 microgame, care se administrează tot la trei săptămâni şi sunt 10 doze de vaccin într-un flacon.

„Pentru 2022 avem contractate 1,2 milioane de doze”, a precizat Valeriu Gheorghiţă. „Înseamnă un număr suficient pentru a avea cel puţin 50% din 1,2 milioane de copii vaccinaţi cu schemă completă”, a adăugat medicul.

Pfizer şi BioNTech au anunţat joi că au solicitat autorităţii de reglementare din SUA (FDA) autorizarea în procedură de urgenţă pentru utilizarea vaccinului său anti-COVID pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani.

Citeşte şi: 

România, sub asediul COVID-19. Cum am ajuns astăzi în scenariul în care se afla Italia la începutul pandemiei

Gheorghiţă: Riscul de infectare e crescut, deci decizia de a nu îmi vaccina copilul de peste 12 ani de teama unor reacţii adverse nu este suficient de întemeiată

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite