Premiile Darwin 2013 sau cum se onorează prostia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul anului trecut s-au acordat premiile pentru cei mai „nefericiţi“ locuitori ai planetei care au avut momente de o prostie incredibilă. Premiile Darwin se acordă, virtual, în fiecare an pentru cele mai năstruşnice situaţii provocate de stupizenia oamenilor. Un motto potrivit ar fi: „Uite, mamă, am uitat să gândesc“.

Gloriosul câştigător al premiului cel mare, numit după cel care a dat naştere teoriei evoluţioniste, Charles Darwin, i-a revenit unui om care a uitat că trăieşte într-o lume normală şi nu în desenele animate cu Tom şi Jerry.  

James Elliot, din SUA, s-a crezut un mare spărgător de bănci. Când a tras cu revolverul lui de calibrul 38 şi a văzut că acesta nu funcţionează, a făcut ce niciun om normal nu s-ar fi gândit să facă: s-a uitat pe ţeavă şi a încercat din nou trăgaciul. De data asta, pistolul a funcţionat.

James Elliot a primit cel mai mare premiul, însă trebuie menţionate şi menţiunile, care nu par cu nimic mai prejos.

Bucătarul-şef al unui hotel din Elveţia şi-a pierdut un deget într-o maşină de tocat carnea. După ce şi-a revenit un pic, a făcut cererea de despăgubire la societatea de asigurări. Compania, presupunând că e vorba de neglijenţă în serviciu, a trimis un om pentru a investiga cazul. Agentul trimis de compania de asigurări a încercat şi el maşina şi, bineînţeles, şi-a pierdut şi el un deget în ea. Normal, cererea chefului a fost aprobată, stabilindu-se că nu a fost vorba de neglijenţă. 

Următorul premiu ajunge la un bărbat american. În timpul unui viscol în Chicago, bărbatul a petrecut o oră întreagă să-şi deszăpezească un loc pentru a-şi parca maşina. După ce a terminat, s-a îndreptat către maşină, s-a suit în ea, a condus până la locul curăţat doar pentru a vedea că o femeie parcase deja pe locul acela. Este de înţeles de ce a împuşcat-o.

Cea de a treia menţiune aparţine unui şofer de autobuz din Zimbabwe. După ce a oprit la un bar să bea ceva, şoferul a descoperit că cei 20 de pacienţi ai unui spital de nebuni, pe care trebuia să-i transporte din Harare la Bulawayo, au evadat. Nedorind să-şi recunoască incompetenţa, şoferul s-a dus la o staţie de autobuz din apropiere şi le-a oferit tuturor celor din staţie o călătorie gratis acasă. Apoi, a condus cetăţenii nevinovaţi la spitalul de nebuni, spunându-le infirmierilor şi personalului medical că pacienţii sunt foarte neliniştiţi şi că sunt predispuşi la fantezii bizare. Înşelăciunea nu a fost descoperită decât abia a doua zi.

Un adolescent american a ajuns în spital cu răni grave la cap din cauza unui tren. Când a fost întrebat ce anume s-a întâmplat, băiatul a povestit poliţiei că el voia doar să vadă cât de mult poate să-şi apropie capul de un tren în mişcare, fără să lovească.

Următorul premiu ajunge tot în America. Un bărbat a intrat într-un magazin din Louisiana, a pus o bancnotă de 20 de dolari pe tejghea şi a cerut să-i fie schimbată. Când vânzătorul a deschis casa de marcat, bărbatul a scos o armă şi a cerut toţi banii din casă, lucru pe care vânzătorul l-a făcut imediat. Bărbatul a luat banii şi a fugit, lăsând bancnota de 20 de dolari pe tejghea. Suma totală pe care a furat-o din casa de marcat: 15 dolari. Şi aşa se pune întrebarea: dacă cineva te ameninţă cu o armă, dar îţi dă bani, este tot o infracţiune?

Când un bărbat a încercat să fure benzină dintr-o rulotă parcată pe o stradă din Seattle, SUA, se pare că a primit mai mult decât voia. Poliţia a ajuns la faţa locului pentru a descoperi un bărbat foarte bolnav, încovrigat lângă o substanţă vâscoasă, maronie, ce se scursese din rulotă. 

Bărbatul a recunoscut că încerca să fure benzină printr-un furtun din care trăgea cu gura până când simţea benzina pe care, apoi, o lăsa să se scurgă în bidon. Însă, când a înfipt furtunul în rezervor, în loc să dea de benzină, a nimerit rezervorul toaletei rulotei. Astfel a tras pe gură conţinutul WC-ului, şi nu pe cel al rezervorului de benzină. Proprietarul autovehiculului a refuzat să facă plângere, spunând să n-a mai râs aşa de mult şi că amărâtul oricum fusese pedepsit îndeajuns.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite