Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Această imagine a fost surprinsă în vara anului 2009, pe malul lacului Văliug, la intrarea în ştrandul din localitatea cu acelaşi nume, judeţul Caraş-Severin. În mod sigur, câinii n-au fost prea încântaţi de decizia administraţiei ştrandului. În loc să zburde peste tot, au fost nevoiţi să stea cuminţi în spaţiul neconfortabil al unei genţi.

„Discriminare" la ştrand

Aşteptăm, în continuare, la adresa fotografiata@adevarul.ro, imaginile surprinse de tine, alături de o scurtă explicaţie, numele autorului şi numărul de telefon. Premiul lunar este o cameră digitală! Regulamentul concursului este publicat pe www.adevarul.ro.

Grecia: o logică nesănătoasă

A m un vecin care înainte de declanşarea crizei economice cheltuia banii ca pe nimic. Maşină, renovări în casă, concedii etc. Nu a scăpat nicio ocazie de a prăpădi banii luaţi de la bănci pe credit. Acum, copiii lui - care au beneficiat de maşină nouă, televizor cu plasmă, consola Xbox, concedii în străinătate - află că trebuie să renunţe la toate astea pentru că nu şi le mai permit.

Şi au ajuns la concluzia că, de fapt, băncile sunt de vină. Sănătoasă logică! Dacă spun că vecinul meu este grec, această analogie va deveni accesibilă şi celor ce nu înţeleg mai nimic din ce se întâmplă în jurul lor. Cine se putea compara cu Grecia acum 2-3 ani? Numai maşini noi, 14 salarii pe an, program de muncă foarte lejer, vârsta de pensionare penibil de redusă, aparat administrativ umflat şi corupt. Acum ies în stradă ca să ce?

Ce vină aveau cele trei persoane omorâte în bancă, după ce trei tineri cu cagule au aruncat cu cocktailuri Molotov? Sunt convins că erau greci, nu străini, şi poate şi simpatizanţi ai revoltelor populare. Şi după ce distrug ce au, dau foc sediilor de bănci, îndepărtează turiştii prin instabilitate, trec printr-un război civil şi găsesc vinovaţii pentru hotărârile haotice şi fără acoperire economică şi îi pedepsesc, ce fac?

Ionuţ

Abonaţii noştri

„Cel mai bun ziar de la noi"

Ieşeanul Adrian Cuperman (50 de ani) este abonat al cotidianului „Adevărul" din 1990. Inginer de profesie, el apreciază conţinutul bogat în informaţii şi citeşte cu plăcere editorialele lui Ovidiu Nahoi şi ale lui Grigore Cartianu. „Este cel mai bun ziar de la noi. Îmi face plăcere să-l citesc", spune Adrian Cuperman.

Ieşeanul este angajat la Direcţia de Investiţii din cadrul Primăriei Iaşi şi este unul dintre puţinii profesori de limbă ebraică din zona Moldovei. Adrian Cuperman şi-a încheiat anul trecut Masterul de Ebraistică şi Istoria Evreilor la Universitatea „Cuza", iar în anul 1996 a devenit profesor de ebraică la insistenţele membrilor comunităţii evreieşti, unde mai are un singur coleg de „catedră".

El ţine cursuri de Talmud Tora la Comunitatea Evreiască din Iaşi, din dorinţa de a le transmite tinerilor moştenirea culturală şi religioasă a „poporul lui Israel".

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite