Pachetele cu ajutoare europene rămase pe stoc, redistribuite primăriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pachetele alimentare destinate persoanelor vulnerabile au rămas în unele judeţe pe stoc FOTO Adevărul
Pachetele alimentare destinate persoanelor vulnerabile au rămas în unele judeţe pe stoc FOTO Adevărul

Pachetele alimentare din Programul european 2014, destinate persoanelor vulnerabile şi rămase în stoc, vor fi redistribuite prin compensări între primării din acelaşi judeţ sau judeţe diferite, iar ulterior vor putea fi suplimentate ajutoarele acordate deja, dar în limita a două cutii de alimente.

Potrivit unei hotărâri de Guvern, vor putea beneficia de suplimentare doar persoanele care au primit anterior ajutoare alimentare, fie pe lista de cupoane, fie pe lista suplimentară, dar vor fi acordate maximum două cutii de ajutoare alimentare de fiecare persoană, cu acelaşi număr de pachete pentru toţi beneficiarii din cadrul unei localităţi.

Lista în baza căreia vor fi distribuite cantităţile suplimentare va fi avizată de primarul localităţii.

Procedura este aprobată în condiţiile în care, în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) pentru anul 2014, unele primării au stocuri nedistribuite, iar alte primării au solicitări eligibile neacoperite.

Care sunt beneficiarii ajutoarelor alimentare

Populaţia care face parte din categoriile eligibile pentru a beneficia de aceste ajutoare alimentare include grupuri excluse de pe piaţa forţei de muncă, din sistemul de educaţie, sănătate, locuinţe şi alte servicii.

Potrivit Executivului, cele mai mari categorii includ persoane cu venituri reduse, copii aflaţi în situaţii dificile, persoane cu dizabilităţi şi persoane vârstnice singure sau dependente.

Pe aceeaşi temă:

Primăria municipiului Galaţi dă startul distribuţiei de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană pentru persoanele care s-au înscris pe liste suplimentare

În urma validării de către Ministerul Muncii a listelor făcute de Primărie, încă 362 de gălăţeni vor beneficia de pachete cu alimente. Distribuţia ajutoarelor alimentare UE pentru persoanele înscrise pe liste suplimentare începe vineri, 23 ianuarie 2015.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite