O profesoră din Dublin a fost refuzată de un angajator din Coreea de Sud din cauza „naturii alcoolice a irlandezilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Katie Mulrennan FOTO Arhivă personală/BBC
Katie Mulrennan FOTO Arhivă personală/BBC

O tânără din Irlanda, care a aplicat recent pentru un post de profesoară de limba engleză în Coreea de Sud, a fost refuzată de angajator din cauza „naturii alcoolice a irlandezilor”, scrie BBC.

Katie Mulrennan, în vârstă de 26 de ani, originară din Irlanda, a aplicat luna trecută pentru un post de profesor de limbă engleză în Seul. Surpriza sa nu a fost refuzul propriu-zis, ci motivul pentru care angajatorul a anunţat-o că nu este potrivit pentru a preda în Coreea de Sud.

„De obicei, atunci când un angajator nu te vrea, nu se mai deranjează să îţi ofere un răspuns. Credeam iniţial că aş putea fi refuzată pentru accentul meu englezesc prea puternic”, spune Katie Mulrennan.

Tânăra povesteşte că atunci când a citit refuzul angajatorului pentru prima dată a izbucnit în râs. Imediat însă a devenit furioasă şi a vrut să scrie un răspuns cât se poate de dur.

„În cele din urmă am respirat adânc şi i-am scris angajatorului un răspuns mai degrabă sarcastic. De atunci, nu am mai fost contactată”, declară Katie.

text profesor angajator

Mesajul angajatorului FOTO BBC

„Îmi pare rău să te anunţ că nu angajăm cetăţeni irlandezi din cauza naturii lor alcoolice”, i-a transmis agenţia de recrutare tinerei profesoare.

Katie Mulrennan a aplicat pentru postul de profesoară în luna septembrie, precizând în CV-ul ei că a predat limba engleză în Barcelona, Oxford, Abu Dhabi, precum şi în Coreea de Sud.

„Este dezamăgitor pentru că angajatorul nici nu m-a văzut, nici măcar nu am reuşit să discutăm. Am fost suparată. Un prieten m-a îndemnat însă să fac publică povestea, deoarece va fi populară. Chiar şi după acest episod, încă iubesc Seulul”, mai spune Katie Mulrennan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite