O nouă secţie de sterilizare la Spitalul Universitar din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) are o nouă staţie de sterilizare, realizată în urma unei investiţii de 1,4 milioane de euro.

Staţia, finanţată cu bani de la Ministerul Sănătăţii, este similară cu cea de la Spitalul Karolinska din Suedia, relatează Agerpres.

Potrivit managerului Adriana Nica, staţia spală tot instrumentarul din spital şi îl dezinfectează. 

„Instrumentarul se spală automat, nu se mai folosesc metodele vechi de sterilizare. După ce acestea sunt spălate şi curăţate, vor intra într-un amplu proces de sterilizare conform noilor normative. Este similară cu cea a Spitalului Karolinska din Suedia”, a declarat Adriana Nica, precizând că valabilitatea instrumentelor sterilizate va fi mai mare. 

„Sterilizarea a fost sigură şi înainte, pentru că nu ne jucăm cu viaţa oamenilor, însă acum procesul prin care aceste instrumentare chirurgicale sunt sterilizate are o valabilitate mai mare, în sensul că până acum, sterilizarea se făcea pe o perioadă mai mare de timp şi la o temperatură de peste 90 de grade, acum procesul se face pe o perioadă scurtă iar valabilitatea instrumentelor sterilizate poate să dureze şi până la o lună”, a explicat managerul. 

Întreaga aparatură din staţia centrală de sterilizare este monitorizată de la distanţă, în timp real de către producător, care, astfel, poate interveni în orice moment în cazul apariţiei vreunei erori în funcţionare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite