O nouă informare de ninsori şi vânt, emisă pentru zona de munte, valabilă până vineri la prânz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai mică temperatură s-a înregistrat la Miercurea Ciuc, respectiv -11 grade Celsius FOTO Adevărul
Cea mai mică temperatură s-a înregistrat la Miercurea Ciuc, respectiv -11 grade Celsius FOTO Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi o nouă informare de ninsori şi vânt, valabilă pentru zona de munte a ţării, valabilă până vineri la ora 12.00. Specialiştii au anunţat că noaptea de miercuri spre joi a fost cea mai geroasă a sezonului. Termometrele au indicat temperaturi cu minus în aproape toate regiunile. Cel mai frig a fost la Miercurea Ciuc, unde s-au înregistrat -11 grade Celsius.

UPDATE Potrivit informării emise de specialişti, de joi de la ora 20.00 şi până vineri la ora 12.00 va ninge în Carpaţii Orientali şi Occidentali şi pe arii restrânse în Carpaţii Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare.

În zona de munte a judeţelor Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Harghita cantităţile de precipitaţii vor fi de până la 10-15 litri pe metru pătrat, iar viteza vântului la rafală va atinge 60-70 de kilometri pe oră viscolind ninsoarea.

Noaptea trecută, la Miercurea Ciuc s-au înregistrat -11 grade, cea mai mică temperatură din acest sezon. La polul opus, cel mai cald a fost în Constanţa unde s-au înregistrat 2 grade. În Bucureşti s-au înregistrat 0 grade.

Potrivit meteorologilor, temperaturile sunt mult mai scăzute decât normalul acestei perioade.

Joi vremea se va menţine mai rece decât ar fi normal la sfârsitul lunii noiembrie. Vor fi înnorări temporare, iar în regiunile vestice, nordice şi centrale, local, mai ales spre seară şi noaptea, va ninge în general slab.

Vântul va prezenta intensificări în zona de munte, mai ales a Carpaţilor Orientali, unde va bate tare. Temporar, în sudul şi estul ţării, va sufla cu viteze de până la 55 de kilometri pe oră.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 7 grade, uşor mai ridicate în Subcarpaţii Moldovei, iar cele minime, între -10 şi 1 grad.

În Bucureşti, vremea se menţine mai rece decât în mod obişnuit la această dată, astfel încât temperatura maximă va fi în jur de 3 grade, iar cea minimă de -4...-3 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite