Numărul cazurilor de gripă scade. Când se va încheia epidemia

0
Publicat:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat duminică seară, că numărul cazurilor de gripă și viroză este în scădere. Acesta a mai menționat că epidemia de gripă se va sfârși în două săptămâni.

Alexandru Rafila / Foto: Inquam Photos
Alexandru Rafila / Foto: Inquam Photos

Potrivit ministrului, numărul îmbolnăvirilor a scăzut cu 25% în ultima săptămână. Astfel, în această perioadă au fost 100.000 de noi cazuri de viroze respiratorii şi cazuri de gripă, faţă de 140.000 câte erau cu o săptămână în urmă.

„Noi am prezentat cu acurateţe datele pe viroze şi aşa cum am estimat, numărul acestora a început să scadă. În ultima săptămână a scăzut cu 25 la sută, o scădere importantă, de la aproape 140.000 la 100.000. Aşteptăm ca acest trend descresccător să continue şi odată cu aceasta să se termine şi problemele inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă.

Mai suntem în epidemie, dar scăderea aceasta care este destul de rapidă este clar că reprezintă un trend descrescător care va duce în două-trei săptămâni la eliminarea situaţiei de epidemie cu care ne confruntăm. Cred că în două săptămâni putem să discutăm de finalul epidemiei de gripă", a declarat Rafila, la Prima News, duminică seară.

Totodată, acesta a precizat că nu există probleme cu stocurile de medicamente folosite în tratarea virozelor respiratorii. 

„Este un consum mai mare decât de obicei, de medicamente. Dacă ne referim la medicamentele pentru viroze respiratorii, am reuşit să obţinem acordul Comisiei Europene pentru limitarea exporturilor unor molecule anti inflamatorii şi antibiotice pentru o perioadă de 3 luni.

Nu am în momentul de faţă semne că ar mai exista vreo problemă legată de aprovizionarea cu medicamente", a adăugat Alexandru Rafila.

SocietatePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite