Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că vaccinul împotriva noului coronavirus se va face "sezonier"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că vaccinul împotriva noului coronavirus se va face "sezonier", ca şi vaccinul antigripal.

"Se face cu rapel la 28 de zile (vaccinul împotriva noului coronavirus - n.r.). La fel, sezonier, ca şi vaccinul antigripal. Sperăm ca, odată cu vaccinarea, să putem vedea în vară o scădere a numărului de cazuri şi să putem avea acea perioadă liberă. La fel ca şi în sezonul gripal, atunci se va face şi vaccinul anti-COVID", a explicat Tătaru, potrivit Agerpres. 

Nelu Tătaru a vizitat duminică alături de preşedintele Klaus Iohannis şi de primarul Capitalei, Nicuşor Dan, call-center-ul DSP Bucureşti, de la Arena Naţională.

De altfel, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat astăzi că vaccinarea în masă ar putea începe prin lunile ianuarie-februarie, 

„E probabil ca primele tranşe de vaccin să vină la începutul anului viitor. Vaccinarea în masă se va produce probabil în primăvară. Undeva la începutul anului ianuarie-februarie va începe cu personalul medical, se va merge mai departe în tranşă, iar până la finalul primăverii să terminăm prima rundă de vaccinare”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite