Ministrul Sănătăţii: „Este inacceptabil ca medicii să refuze să se vaccineze” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos- Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos- Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, susţine că este inacceptabil ca personalul medical să aibă reticenţă la vaccinare. Cu toate acestea, cei care lucrează în spitale şi nu o fac vor trebui să poarte echipamente complete de protecţie.

În cadrul unui interviu organizat de hotnews.ro, Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă a răspuns la o serie de întrebări legate de pandemia de Covid-19,  relaxarea restricţiilor şi a clarificat mai multe probleme legate de campania de vaccinare. 

„Mi se pare inacceptabil să existe această reticenţă (la vaccinare - n.r.). Înclusiv în ordin, cred că şi în forma finală, am prevăzut un stimulent să încerce să atingă o ţintă cât mai mare de vaccinare în rândul personalului medical. 

Un stimulent însemnând că partea asta de relaxare, de redeschidere de noi secţii în spital să se facă cu condiţia ca personalul medical să fie vaccinat într-o proporţie de 70% sau să existe acest balans între personalul nevaccinat care va purta echipament de protecţie şi nu-i foarte confortabil în lunile de vară să umbli în echipament complet de protecţie sau personalul vaccinat care va purta echipament de protecţie, într-o formă mai sumară, evident mai confortabilă. Cu echipament complet de protecţie şi doar dacă nu are un înlocuitor. (...)

În principiu, am prefera ca asistentul medical nevaccinat, netrecut prin boală, să nu aibă interacţiune directă sau ea să fie limitată, sau echipament complet de protecţie”, a spus ministrul Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite