Ministrul Muncii spune că numărul salariaţilor activi este cu doar 640 mai mic faţă de luna ianuarie, conform datelor din REVISAL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, neagă informaţiile conform cărora aproape un milion de persoane şi-au pierdut locul de muncă, precizând că doar 640 de salariaţi români care erau înregistraţi în REVISAL la începutul anului apar în prezent ca nemaifiind angajaţi.

”Un om are unul, două, chiar trei contracte. Sunt oameni în România, deloc puţini, care au mai multe contracte, unii cărora li s-a închis contractul şi li s-au deschis altele. (...)  Eu vă vorbesc despre salariaţi activi, astăzi cinci milioane cinci sute optzeci de mii şi încă puţin, cu doar, reţineţi, 640 mai puţin decât ianuarie anul acesta”, a afirmat Violeta Alexandru marţi seară, la TVR.

Ea a precizat că datele sunt cele din REVISAL – Registrul electronic de evidenţă a salariaţilor din România.

Întrebată care este rata şomajului, Alexandru a răspuns că datele oficiale arată un procent de 2,5, arătându-se convinsă că ”acesta nu este chiar procentul real” şi menţionând că procentul este foarte mic ”pentru că oamenii nu au încredere în AJOFM-uri să vină, să se înregistreze”. 

Violeta Alexandru a declarat că în prezent mai beneficiază de şomaj tehnic aproximativ 200.000 de persoane care au contracte de muncă în activităţi precum restaurante din spaţii închise sau unele activităţi din zona de sport, iar Guvernul a solicitat Comisiei Europene fonduri pentru plata şomajului tehnic.

Alexandru a vorbit şi despre românii care au revenit în ţară după ce au închis contracte de muncă în afara ţării, arătând că sunt oameni care lucrat în construcţii, agricultură şi industria hotelieră şi afirmând că îi încurajează pe aceştia să se înscrie la Agenţiile Judeţene de Ocuparea Forţei de Muncă pentru a beneficia inclusiv de programe de reconversie profesională.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite