Ministrul Mediului afirmă că doreşte să aloce până la 1 miliard de euro în programul pentru panouri fotovoltaice până în 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Panouri fotovoltaice
Panouri fotovoltaice

Ministrul Mediului a vorbit despre programul pentru panouri fotovoltaice, a cărui ediţie din 2022 doreşte să înceapă din aprilie.

Tánczos Barna a afirmat, marţi seară, că doreşte să aloce până la 1 miliard de euro pentru acest program. Cu ajutorul acestui program, oamenii pot avea acces la energie regenerabilă cu sprijin de la stat, relatează Digi24.

"Vom porni ediţia 2022 sper că undeva în aprilie. Vreau să avem un parteneriat cu autorităţile publice locale. Până în 2024 am putea aloca până la un miliard de euro pentru acest program, cinci miliarde de lei în trei ani de zile”, a afirmat Ministrul Mediului, la Digi 24. 

Ministrul Mediului a spus că există fonduri suficiente pentru implementarea tuturor cererilor depuse şi chiar există fonduri pentru a asigura mai mulţi bani pentru programul panourilor fotovoltaice. Barna le-a propus şi celor din conducerea autorităţilor locale să facă parteneriate în cadrul acestui program.

"Sper să găsim o soluţie administrativă, legală, să mergem împreună, pentru că altfel este aproape imposibil ca printr-o autoritate centrală să implementeze un program de câteva sute de milioane”, a adăugat Tánczos. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite