METEO Vreme frumoasă în ultimele zile ale lunii octombrie. Temperaturile urcă din nou până la 25 de grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea se menţine frumoasă şi în ultimele zile ale lunii octombrie FOTO Adevărul
Vremea se menţine frumoasă şi în ultimele zile ale lunii octombrie FOTO Adevărul

Meteorologii au anunţat un început de săptămână frumos, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale ale perioadei. În dimineţile următoare se va forma ceaţă în unele zone, însă, după ce se va ridica, temperaturile maxime vor ajunge din nou în unele zone până la 25 de grade Celsius.

Duminică vremea va fi mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii octombrie. Vremea va rămâne în general frumoasă în mare parte din ţară, însă peste regiunile nordice şi nord-estice vor apărea nori şi vor fi şanse de precipitaţii. 

Dimineaţa va fi ceaţă în special în Oltenia, Moldova şi depresiunile intramontane, însă pe spaţii tot mai restrânse, iar la amiază soarele va predomina şi temperatura aerului va atinge din nou temperaturi ridicare, de la 17 grade pe litoral şi în depresiuni, până la 25 de grade în vestul ţării. 

În Bucureşti, după ce se va risipi ceaţa apărută dimineaţă, va fi cald. Nu va bate vântul, iar temperatura maximă va ajunge până la 22 de grade, cu şase-şapte mai mult decât ar fi normal.

Luni la amiază, maximele pornesc de la 17 grade în depresiuni şi vor atinge chiar şi 25 de grade  în sudul Olteniei. În zori se va mai forma doar ceaţă izolat la câmpie, iar prin nord şi nord-est se plimbă câţiva nori, însă şansele pentru o ploaie slabă sunt foarte mici.

Şi în Capitală va fi o zi frumoasă şi caldă, însorită din zori şi până în noapte, cu 23 de grade la umbră.

Marţi vremea va rămâne în continuare mult mai caldă decât ar fi normal, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 24 de grade. În zori se va semnala ceaţă pe arii restrânse mai ales în regiunile extracarpatice unde se poate asocia cu burniţă. 

După ridicarea ceţii va apărea soarele, însă spre seară se va înnora temporar în extremitatea de nord-vest a teritoriului, unde izolat, va ploua slab.

Şi în Capitală vremea se menţine frumoasă. Dimineaţă este posibilă formarea ceţii mai ales la periferie, însă aceasta se va ridica, iar mercusul din termometre va urca, la fel ca şi luni, până în jurul valorii de 22 de grade.

Duminică, 16 judeţe s-au aflat sub avertizare de cod galben de ceaţă. Astfel că în judeţele Cluj, Teleorman, Buzău, Harghita, Covasna, Dolj, Mehedinţi, Olt, Gorj, Bacău, Vrancea, Botoşani, Vaslui, Neamţ, Galaţi şi Iaşi, vizibilitatea a fost redusă local sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite