METEO Sfârşit de săptămână cald pentru toată ţara: va fi ceaţă dimineaţa, însă temperaturile vor ajunge la 25 de grade

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meteorologii au anunţat zilele temperaturi mai ridicate pentru această perioadă FOTO Shutterstock
Meteorologii au anunţat zilele temperaturi mai ridicate pentru această perioadă FOTO Shutterstock

Ultimul weekend al lunii octombrie vine cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Mercurul din termometre va urca în unele zone chiar şi cu şase-şapte grade mai mult decât este normal, înregistrându-se chiar şi 25 de grade.

Sâmbătă vremea va fi în continuare caldă, în special în regiunile intracarpatice, unde temperaturile cresc în timpul zilei, atingând din nou pragul termic de 25 de grade, în vestul ţării. 

În zonele joase din sud, centru şi est, spre amiază, va apărea soarele şi aici, aşa că maximele vor depăşi valorile normale pentru final de octombrie, pornind de la 15 grade pe litoral. 

În Capitală, spre prânz, va fi soare iar temperatura maximă va atinge 19 grade.

Duminică vremea va fi mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii octombrie. Vremea va rămâne în general frumoasă în mare parte din ţară, însă peste regiunile nordice şi nord-estice vor apărea nori şi vor fi şanse de precipitaţii. 

Dimineaţa va fi ceaţă în special în Oltenia, Moldova şi depresiunile intramontane, însă pe spaţii tot mai restrânse, iar la amiază soarele va predomina şi temperatura aerului va atinge din nou temperaturi ridicare, de la 17 grade pe litoral şi în depresiuni, până la 25 de grade în vestul ţării. 

În Bucureşti, după ce se va risipi ceaţa apărută dimineaţă, va fi cald. Nu va bate vântul, iar temperatura maximă va ajunge până la 22 de grade, cu şase-şapte mai mult decât ar fi normal.

Luni la amiază, maximele pornesc de la 17 grade în depresiuni şi vor atinge chiar şi 25 de grade  în sudul Olteniei. În zori se va mai forma doar ceaţă izolat la câmpie, iar prin nord şi nord-est se plimbă câţiva nori, însă şansele pentru o ploaie slabă sunt foarte mici.

Şi în Capitală va fi o zi frumoasă şi caldă, însorită din zori şi până în noapte, cu 23 de grade la umbră.

Sâmbătă dimineaţă, 11 judeţe din centru şi din jumătatea de sud a ţării s-au aflat sub avertizare de cod galben de ceaţă. Mai exact, meteorologii au emis această avertizare pentru judeţele Giurgiu, Teleorman, Călăraşi Mehedinţi, Dolj, Gorj, Olt, Harghita, Covasna, Alba şi Mureş, Vizibilitatea a scăzut local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite