Medic de la Agenţia Naţională Antidrog: Un novice care consumă din cocaina găsită pe litoral ar putea muri subit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

O persoană care nu a consumat droguri deloc, dar care încearcă stupefiante dintre cele căutate pe litoral, de puritate mare, ar putea muri subit în urma şocului.

„Drogurile precum heroina sau cocaina pot activa o serie complexă de afecţiuni ce pot pune subit viaţa în pericol consumatorilor moderaţi sau a începătorilor”, a declarat medicul Bogdan Gheorghe de la Agenţia Naţională Antidrog.

În acest context, medicul avertizează că o persoană care ar consuma droguri de puritate de peste 90%, cum sunt cele aduse de valurile mării în această perioadă, ar putea muri subit, organismul său nefiind apt de a face faţă unui asemenea şoc.

Prin urmare, va începe o campanie de informare a turiştilor de pe litoral. Concret, campania va consta în împărţirea de pliante şi în instruirea deţinătorilor de cluburi, a barmanilor şi a poliţiştilor locali de pe litoral. 

Instruirea se face în legătură cu modalitatea de identificare a unei persoane aflate în pragul supradozei sau intoxicaţiei şi cu modalităţile de acţiune ulterioară.

Medicul de la ANA a explicat că după constatarea unei supradoze în cazul unui consumator, persoana trebuie să fie aşezată într-o poziţie de siguranţă, după care trebuie sunat de urgenţă la 112.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite