Marian Sârbu: Cel târziu mâine dimineaţă voi decide dacă plec din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Sârbu a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PSD
Marian Sârbu a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PSD

Deputatul PSD Marian Sârbu a recunoscut astăzi, la Realitatea FM, că ar putea părăsi partidul ca urmare a unor nemulţumiri mai vechi pe care le-a făcut cunoscute în ultimul an.

UPDATE: Marian Sârbu se întâlnşte vineri dimineaţă, la ora 9.00, cu liderul PSD, Victor Ponta, pentru a discuta despre rămânerea în partid.

Marian Sârbu a afirmat că "de foarte mult timp" poartă discuţii cu unii membri ai grupului Independenţilor care "majoritatea sunt tot oameni din PSD".

"Ideea acestei noi formaţiuni de stânga nu este nouă, le-am spus colegilor mei din partid de foarte mult timp că PSD-ul nu poate să mai rămână singur pe zona aceasta pentru că nu mai are proiecte", a declarat Sârbu.

Acesta a precizat că nemulţumirile sale sunt legate de "linia strategică a partidului". "Uneori, în partid, mi se cere să fiu inconsecvent cu propriile mele opinii. La multe dintre legi, cum ar fi cea a pensiilor sau a salarizării, am lucrat, am pus suflet. Nu pot acum să vin şi să spun că sunt legi proaste şi trebuie schimbate", precizează Marian Sârbu.

Ulterior, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, Marian Sârbu a declarat că nemulţumirile sale nu au nici-o legătură cu Traian Băsescu, "obsesia PSD din ultimii ani". "N-am mai vorbit de foarte mult timp cu Traian Băsescu". El a precizat că îşi asumă în totalitate legea salarizării unice şi 70% din legea pensiilor.

Deputatul PSD afirmă că va lua o decizie în legătură cu rămânerea în partid după discuţia pe care o va purta în această seară sau mâine dimineaţă cu actualul preşedinte, Victor Ponta, pe care recunoaşte că l-a votat la Congres după retragerea preferatului său, Miron Mitrea.

În privinţa zvonurilor legate de nominalizarea acestuia pentru postul de ministru al Muncii, Marian Sârbu le-a catalogat drept "copilării". "Toată viaţa mea n-am negociat nicio funcţie, nu sunt negustor politic. Toate funcţiile le-am ocupat la solicitarea partidului. Credeţi că funcţiile acestea se împart sau se negociază aşa ca la tarabă? N-am mai vorbit cu domnul Boc de luni de zile", afirmă fostul ministru al Muncii.

Aseară, Victor Ponta a declarat la postul public de televiziune că a discutat cu Marian Sârbu, iar acesta i-a spus că deocamdată nu pleacă din partid, dar că are o anumită problemă de raportare la formaţiunea social-democrată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite