Lista localităţilor din România cu incidenţă ridicată DOCUMENT

0
0
coronavirus covid 19 Foto Comisia Europeana

Grupul de Comunicare Strategică a publicat noua listă cu localităţile cu incidenţă ridicată. În acest moment, Capitala are o rată de infectare în scădere şi toate localităţile se află în scenariul roşu.

Certificatul verde COVID-19 este necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice şi private, concerte, spectacole, piscine.

Accesul în mall-uri va fi permis doar persoanelor vaccinate şi celor trecute prin boală, în baza certificatului verde. În magazinele esenţiale - alimentare sau farmacii - va fi permis accesul şi nevaccinaţilor, dar doar dacă acestea se află în afara centrelor comerciale mari.

În cazul copiilor cu vârsta sub cea de la care este autorizată vaccinarea, aceştia pot intra în zonele unde se impune obligativitatea certificatului verde numai dacă sunt însoţiţi de adulţi care sunt vaccinaţi.

Circulaţia persoanelor nevaccinate şi netrecute prin boală în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 22:00-05:00, este interzisă cu anumite excepţii (deplasare la/de la locul de muncă, urgenţe medicale etc.) pentru care este nevoie de completarea unei declaraţii pe proprie răspundere.

Mai multe - Societate

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite