La cât timp, după căsătorie sau divorț, trebuie să-ți schimbi buletinul

0
Publicat:

Sunt unele evenimente din viața noastră care ne schimbă viața total. Unele chiar și numele. Este vorba despre căsătorie sau divorț, care, de obicei, se lasă cu schimbarea de nume. Dar, pe lângă nume, trebuie să ne schimbăm și actele.

Actele de identitate se schimbă după căsătorie  FOTO Shutterstock
Actele de identitate se schimbă după căsătorie FOTO Shutterstock

După cum e tradiția (deși nu e obligatoriu), la căsătorie, soția ia numele de familie al soțului. Legea are specificații clare cu privire la asta.

Trebuie menționat, însă, că din punct de vedere legal, acest lucru nu este obligatoriu. Ordonanța de Guvern nr. 41/2003 reglementează procedura prin care orice cetățean poate cere schimbarea numelui, presupunând că are „motive temeinice”.

Alte opțiuni pentru noile soții includ păstrarea numelui existent, sau alipirea celor două nume de familie, pentru ambii parteneri. În orice caz, fie că ați ajuns în poziția de a fi nevoite să vă schimbați numele datorită căsătoriei, sau, nu este exclus, a divorțului, trebuie să știți că acest lucru presupune și schimbarea buletinului. Mai jos veți găsi toate detaliile care trebuie să le știți pentru a nu vă trezi, deodată, că aveți probleme cu legea!

Citește continuarea pe Click!.ro și află când trebuie să schimbi buletinul și de ce ai nevoie pentru asta

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite