Judeţ cu judeţ: Peste 11.000 de contracte individuale de muncă s-au semnat într-o singură lună în judeţul Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 30 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe după ce a fost muşcat de o viperă. Britanicul Paul Dorday (44 de ani) a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru molestarea a cel puţin zece minori racolaţi din zonele sărace ale Văii Jiului. La Drobeta-Turnu Severin a fost inaugurat un cinematograf la care vor rula şi filme 3D.

ALBA. Primăria din hotel. Funcţionarii Primăriei Câmpeni ocupă, de ieri, etajul întâi al hotelului de două stele din oraş până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a sediului propriu. Administraţia plăteşte 24.000 de lei chiria pentru trei luni.

ARAD. Primarul din localitatea Zărand este anchetat de Agenţia Naţională de Integritate pentru că nu a declarat patru maşini şi peste 700.000 de lei. Ion Florin Moţ a acumulat o avere care depăşeşte veniturile realizate.

ARGEŞ. Transfăgărăşanul a intrat de ieri în reparaţii, pentru redeschiderea care va avea loc la 1 iulie. Timp de trei săptămâni, se va reabilita asfaltul şi se vor  monta parapeţi.

BACĂU. Un profesor de matematică de la Colegiul „Henri Coandă" din Bacău este acuzat că a primit şpagă 200 de lei pentru a promova o elevă de clasa a XII-a. Ioan Gherasă a declarat că banii erau pentru orele de pregătire făcute în particular.

BIHOR. Şase copii din Malawi au fost adoptaţi la distanţă, timp de o lună, de adolescenţii din clubul Leo Black Eagle. Orădenii au cumpărat şase saci de mâncare şi vitamine pentru copiii din ţara în care un om moare de foame la fiecare şase secunde.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Peste 100 de medici de familie au organizat ieri un marş pe străzile Bistriţei, în semn de protest faţă de noul contract-cadru pe 2012 cu Casa de Asigurări.

BOTOŞANI. Primăria Botoşani a alocat 60.000 de lei pentru un documentar de 28 de minute despre obiectivele reprezentative din oraş. Filmul este realizat în limba engleză şi are subtitrare în română.

BRAŞOV.
Cetatea Prejmer, calificativ maxim în Ghidul Michelin România. Prejmerul se află printre cele opt situri turistice din ţară care au primit trei stele, adică este o zonă „de vizitat neapărat".

BRĂILA. Spitalul de Urgenţă intră în reparaţii capitale. Azi încep lucrările de înlocuire a unor echipamente medicale, a instalaţiilor electrice şi a tâmplăriei. Costurile depăşesc 170.000 de euro.

BUZĂU.
Carambol pe Drumul Naţional 22. O autoutilitară a intrat pe contrasens într-un autotractor, iar în urma impactului dubiţa a ricoşat într-un autocamion şi apoi s-a răsturnat. Şoferul autoutilitarei a fost accidentat grav.

CARAŞ-SEVERIN. Interlopul Marius Drăgan, reţinut săptămâna trecută, a fost pus în libertate ieri de magistraţii de la Tribunalul Caraș-Severin. Drăgan este acuzat de trafic cu ţigări, trafic de migranţi şi înşelăciune.

CĂLĂRAŞI. Pui morţi, aruncaţi în pădure. 150 de locuitori ai comunei Gurbăneşti au reclamat la Direcţia Agricolă faptul că angajaţii unui complex avicol aruncă în pădure puii de găină morţi.

CLUJ. Peste 11.000 de contracte individuale de muncă s-au semnat într-o singură lună. Numărul este dublu faţă de mai 2010. Clujul deţine peste 30% din numărul total al locurilor de muncă vacante la nivel naţional.

CONSTANŢA. Cei 13 braconieri turci care şi-au scufundat pescadorul după ce au fost urmăriţi de Poliţia de Frontieră au fost repatriaţi. Fiecare braconier a fost amendat cu 3.000 de lei.

COVASNA. Un bărbat de 30 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe după ce a fost muşcat de o viperă. Bărbatul se află internat la Secţia Terapie Intensivă.

DÂMBOVIŢA. Focar de râie lângă o şcoală. Zeci de câini fără stăpân, plini de bube şi fără blană, bolnavi de râie, se plimbă printre elevii şi locatarii din zona Şcolii Generale „Şerban Cioculescu" din Găeşti.

DOLJ. Vilă pe banii răposaţilor. Un poştaş din comuna Teasc este cercetat după ce, timp de 10 ani, a încasat pensiile unor persoane decedate. Prejudiciul este de peste 200.000 de lei, bani din care şi-a ridicat o casă şi şi-a cumpărat utilaje agricole.

GALAŢI. Curtea de Apel a decis ca Ion Banaş, fostul arhitect-şef al Primăriei Galaţi, să fie arestat pentru 29 de zile. Banaş a luat legătura cu un martor denunţător din dosarul în care este acuzat de luare de mită.

GIURGIU. Autorităţile bulgare reduc, de astăzi, taxa de trecere a Podului Prieteniei, pe sensul de la Ruse la Giurgiu. Reducerea de la 6 la 2 euro se va aplica însă numai în cazul autoturismelor.

GORJ. Poluarea fonică, taxată la Târgu-Jiu. Şoferii care claxonează fără motiv vor primi amenzi cuprinse între 200 şi 500 de lei. Aceleaşi sancţiuni vor fi aplicate de Poliţia Locală şi pentru reclamele prin portavoce sau prin staţii de amplificare.

HARGHITA. Tabere gratuite pe litoral pentru harghiteni. În această vară pot merge elevii din familii al căror venit mediu lunar pe membru este de până la 50% din salariul minim brut sau orfanii care nu sunt încredinţaţi spre creştere şi educare.

HUNEDOARA. Britanicul Paul Dorday (44 de ani) a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru molestarea a cel puţin zece minori racolaţi din zonele sărace ale Văii Jiului. Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

IAŞI. Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, vizaţi de o anchetă a DNA, şi-au mutat birourile pe trotuarul din faţa instituţiei. În semn de protest faţă de decizia procurorilor de monitorizare a activităţii lor, Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei au pus la vedere o pancartă pe care scrie „Loc fără microfoane".

IALOMIŢA. Penitenciarul Slobozia organizează astăzi, în premieră, o expoziţie de pictură şi grafică. Lucrările sunt făcute de deţinuţii minori şi vor putea fi admirate de elevii liceelor din oraş.

ILFOV. Bărbatul din comuna Pantelimon care a ameninţat o persoană cu un şarpe Anaconda este cercetat penal pentru deţinerea unui animal sălbatic fără autorizaţie. Şarpele, lung de 1,2 metri, a fost ridicat şi predat Poliţiei Animalelor.

MARAMUREŞ. Fără părinţi la Bac. La examenul de absolvire a clasei a XII-a nu vor asista părinţii elevilor ce învaţă în şcolile din judeţ întrucât niciunul nu a solicitat să fie prezent.

MEHEDINŢI. La Drobeta-Turnu Severin a fost inaugurat primul cinematograf la care vor rula şi filme în format tridimensional. Localul are 70 de locuri, dar în această lună se vor amenaja încă două săli.

MUREŞ. Au furat calculatoarele de la Teatrul Naţional din Târgu-Mureş. Patru tineri, cu vârste între 15 şi 21 de ani, au furat o unitate centrală de calculator şi două monitoare. Trei dintre ei au fost reţinuţi.

NEAMŢ. Centrele medicale din Piatra Neamţ nu fac programări pentru analize gratuite în iunie pentru că nu ştiu dacă vor primi bani de la Casa de Asigurări de Sănătate.

PRAHOVA. Cel puţin 250 de medici de familie din judeţ nu vor mai elibera, de azi, reţete gratuite şi compensate, concedii medicale sau alte documente pe formulare tipizate. Doctorii protestează astfel faţă de prevederile contractului-cadru întocmit de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. În judeţul Prahova sunt 360 de medici de familie.

OLT. Peste 4.500 de persoane au depus cereri de angajare la fabrica de componente auto care va fi construită la Balş de compania International Automotive Components.

SATU MARE. Un bebeluş din Satu Mic a murit înecat cu lapte. Copilul a fost lăsat nesupravegheat pe pat de către mama lui, care a plecat să dea de mâncare la porci. Tânăra de 20 de ani ar putea fi acuzată de neglijenţă.

SĂLAJ. Dosar-record la Zalău. 20.000 de pagini are dosarul în care 23 de persoane sunt acuzate că au furat peste 14.000 de litri de motorină din locomotivele staţionate în gara Jibou. Printre inculpaţi se numără şi cinci poliţişti.

SIBIU. Copiii cu vârsta de până la 14 ani pot călători gratis astăzi, de Ziua Copilului, cu mijloacele de transport în comun din Sibiu. Conducerea societăţii de transport le va oferi celor mici machete de autobuze confecţionate din carton, pe care le vor asambla în cadrul unor activităţi educaţionale. Gratuită va fi şi intrarea la Grădina Zoologică.

SUCEAVA. La Gura Humorului va fi construit un nou centru de plasament, în care se vor investi 3,55 de milioane de lei, bani daţi de Ministerul Muncii. Instituţia va găzdui 64 de copii şi tineri.

TELEORMAN. Cele trei hotărâri date în acest an de Tribunalul Teleorman în cazurile de omor au fost atacate cu recurs. Procurorii consideră că pedepsele cuprinse între 5 şi 13 ani sunt prea mici.

TIMIŞ. O tânără de 18 ani a fost trimisă în judecată ieri, pentru tentativă de omor calificat, după ce anul trecut şi-a abandonat nou-născutul pe un munte de gunoi, în Timişoara. Paula Bebec riscă 25 de ani de închisoare.

TULCEA. Dunărea are cu aproape trei metri mai puţin faţă de anul trecut. Ieri, cota la Tulcea era de 137 centimetri, cu 302 centimetri mai puţin decât anul trecut. Mai multe pontoane şi ambarcaţiuni au rămas pe uscat după ce apele au scăzut.

VASLUI. Societatea termică din Vaslui a anunţat că abonaţii se pot debranşa contra unei taxe de 78 de lei şi dacă au datoriile achitate la zi. Cererile pot fi depuse până la 1 noiembrie.

VÂLCEA. Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea va fi redeschisă astăzi, după ce a fost modernizată cu 1,6 milioane de lei. Parcul a fost extins, s-au cumpărat noi animale şi s-a amenajat un acvariu.

VRANCEA. Şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate cere despăgubiri record. Mihai Copaci solicită Casei Naţionale de Asigurări daune de 100.000 de lei pentru „disconfortul psihic" suferit în cele patru luni în care a fost suspendat din funcţie. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite