Îţi doreşti să fii răpit? Francezii te fac fericit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iubitorii de senzaţii tari pot "aranja" să fie răpiţi de pe stradă, legaţi şi ţinuţi într-o celulă FOTO Shutterstock
Iubitorii de senzaţii tari pot "aranja" să fie răpiţi de pe stradă, legaţi şi ţinuţi într-o celulă FOTO Shutterstock

Dacă visul tău de-o viaţă este să trăieşti experienţa traumatizantă a unei răpiri, Franţa este locul în care el poate deveni realitate. O firmă franceză le oferă doritorilor de senzaţii tari un astfel de serviciu, unic în lume.

O răpire costă în Franţa 900 de euro. Nu, nu este vorba despre răscumpărare, ci despre suma de bani pe care iubitorii de senzaţii tari ar trebui să o plătească pentru a fi răpiţi. Atât costă pachetul „de bază". Contra acestei sume, Clienţii sunt legaţi, transportaţi într-un portbagaj şi apoi ţinuţi într-o celulă întunecată vreme de patru ore, scrie odditycentral.com. „Ultime Realite“, firma care „aranjează“ răpirile, oferă şi pachete „de lux“, care includ urmăriri cu barca şi evadări cu elicopterul şi păstrarea prizonierului perioade mai îndelungate de timp.

Clientul stabileşte scenariul

„Vei experimenta violenţa, teroarea şi senzaţia unei răpiri reale – un şoc pishologic pe care nu-l vei uita“, dau asigurări reprezentanţii firmei pe site-ul acesteia. Tot ei spun şi că nimeni nu este rănit în timpul răpirii, iar dacă vreunul dintre clienşi simte că nu mai poate continua „jocul“, este suficient să spună o parolă (stabilită anterior) pentru a-l opri.

Clienţii au libertatea de a construi un scenariu propriu, iar pentru ca răpirea să fie şi mai palpitantă, ei nu sunt informaţi în legătură cu momentul şi cu locul în care va avea loc. În contract se stipulează că „vă vom urmări câteva zile. Într-un moment oportun, pe stradă sau în orice alt loc, vom pune în aplicare scenariul de răpire“.

Profilul clienţilor: directori dependenţi de adrenalină

Firma franceză, care a fost înfiinţată în urmă cu trei ani, nu duce lipsă de clienţi. Georges Cexus, directorul acesteia, spune că are cel puţin două solicitări pe zi, iar cele mai multe vin de la persoane cu funcţii de conducere dependente de adrenalină. Experienţa unei răpiri este pentru ei o alternativă la sporturi extreme precum bungee jumping ori saltul cu paraşuta.

„Ultime Realite“ oferă şi alte servicii bizare, cum ar fi să faci parte dintr-o echipă care urmăreşte un fugar, să fii urmărit de un vânător de recompense, să asişti la propria înmormântare, să stai o noapte la morgă sau să iei parte la operaţiuni riscante, cum ar fi contrabanda de droguri.

Afacerea nu este ilegală

Ce spune poliţia franceză despre obiectul de activitate al firmei care „aranjează“ răpiri? Atâta vreme cât o persoană îşi dă consimţământul pentru a fi răpită, afacere anu poate fi interzisă de autorităţi, a declarat pentru Reuters reprezentantul poliţiei. Acesta a mai spus că poliţia locală ar trebui totuşi avertizată înainte de a pune în aplicare un scenariu de răpire, pentru a nu lua în seamnă telefoanele primite de la persoanele care asistă la răpire, fără a cunoaşte faptul este vorba doar despre o înscenare. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite