Indemnizaţii sociale mai mari pentru pensionari, începând din ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii vor beneficia de pensii mai mari FOTO Adevarul
Pensionarii vor beneficia de pensii mai mari FOTO Adevarul

Începând din luna ianuarie, pensionarii vor beneficia de indemnizaţii sociale mai mari. Acestea au crescut de la 350 la 450 de lei, potrivit Casei Naţionale de Pensii Publice.

Concret, Casa Naţională de Pensii Publice a făcut deja „demersurile necesare pentru ca plata diferenţei de indemnizaţie socială să se efectueze în mod centralizat, odată cu cea de-a doua tranşă de plată a unor drepturi, respectiv plata drepturilor restante”, arată digi24.ro.

Potrivit sursei citate, diferenţele cuvenite beneficiarilor de indemnizaţie socială, ca urmare a majorării, vor fi achitate până la sfârşitul lunii ianuarie 2015.

Majorare cu 5% a pensiei

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, anunţa anul trecut că pensiile vor fi majorate cu cinci procente. „Vom continua cu măsurile reparatorii şi le transmit celor care au muncit o viaţă că vom continua şi cu respectarea legislaţiei în aşa fel încât de la 1 ianuarie 2015 pensia să fie majorată, conform legii, cu cinci la sută. De asemenea, vreau să vă spun că vom lua în calcul şi majorarea pensiilor mici începând cu anul 2015. Acum lucrăm cu Ministerul de Finanţe”, a declarat Rovana Plumb, în septembrie 2014.

Pensii speciale pentru personalul din navigaţie

Ea a adăugat că se va reveni şi la acordarea de pensii speciale personalului navigant, aproximativ 1.800 de persoane, piloţi şi stewardese.

„Este vorba de 1.283 de persoane reprezentând piloţi, personal însoţitor de bord, mecanici de bord cărora le-am dat înapoi dreptul ce li se cuvenea. Este vorba de pensia de serviciu care era stabilită clar în baza unui statut şi aprobat printr-o lege de Parlamentul României în conformitate cu normele europene şi internaţionale în domeniul lor de activitate”, a spus Rovana Plumb.

Personalul navigant beneficia de o pensie specială, iar în urma legii adoptate în Parlament se va reveni la aceasta. Cuantumul pensiei va fi în medie de 7.000-8.000 de lei pentru piloţi şi 4.000-5.000 de lei pentru stewardese.

Pe aceeaşi temă:

Ministrul Muncii: 20.000 de mame, 50.000 de pensionari, 25.000 de bugetari vor beneficia de amnistia fiscală

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, luni, că de prevederile legilor privind amnistierea fiscală vor beneficia 20.000 de mame, 50.000 de pensionari şi 25.000 de bugetari. Cei care au înapoiat deja statului bani îi vor primi înapoi, în tranşe egale, începând din 2015.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite