Gorile lesbiene în Rwanda: ce le-a determinat pe primatele femele să „apeleze” la gorilele de aceleaşi sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Daily Mirror
FOTO Daily Mirror

Gorilele întreţin, uneori, relaţii sexuale lesbiene, a descoperit doctorul Cyril Grueter, expert în primate de la Universitatea de Vest din Australia, în timp ce analiza comportamentul alimentar al gorilelor din Rwanda.

„În loc să fie agresive, să se certe pe mâncare, le-am observat manifestând comportamente sexuale“, a declarat Grueter, care explică faptul că femelele gorile apelează una la cealaltă pentru stimulare sexuală atunci când sunt respinse de masculi. Din cele 22 de femeie examinate din 2008, până în 2010, 18 dintre acestea au întreţinut relaţii sexuale, pentru obţinerea plăcerii, cu alte gorile de acelaşi sex. 

„Acest lucru nu înseamnă că sunt lesbiene, ci că manifestă, pur şi simplu, acest comportament sexual“, a clarificat profesorul australian, precizând că a observat cum gorilele căutau intimitate pentru desfăşurarea acestor acte sexuale, retrăgându-se în vegetaţia densă.

„Gorilele sunt asociate cu oamenii şi ne-am gândit că dacă le analizăm comportamentele putem învăţa mai multe despre propria evoluţie“, a conchis specialistul.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite