Farmacişti: Medicamentele nu sunt şuruburi pe care le vinzi la colţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reclama la medicamente în mediul audio-vizual urma să fie interzisă
Reclama la medicamente în mediul audio-vizual urma să fie interzisă

Farmaciştii nu au fost luaţi prin surprindere de decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a trimite la reexaminare legea privind publicitatea la medicamente.

Deşi modificările pe care le făcea actul normativ nu erau majore, Clara Popescu, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România (CFR), susţine că ele erau bine-venite.

Pe de altă parte, decizia preşedintelui a fost salutată de reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), care au explicat că interzicerea publicităţii la medicamente ar fi fost o supra-reglementare anticonstituţională şi antieuropeană.

„În afară de farmacişti, nu îşi dorea nimeni o astfel de lege. În prezent, se induce ideea că unele farmacii sunt mai bune decât celelalte, iar asta nu e normal”, a declarat farmacista.

Clara Popescu a mai arătat şi că atât ea, cât şi colegii săi, se aşteptau ca legea să fie trimisă la reexaminare după ce deputaţii au declarat în decembrie că nu ştiu ce anume au votat.

„Preşedintele a avut o singură grijă după ce s-a întors din vacanţa prelungită - să trimită legea înapoi. Ce nu se înţelege e că medicamentul nu e o marfă oarecare şi că pastilele nu sunt şuruburi pe care le vinzi la colţ de stradă. Acum, când deschizi televizorul nu vezi altceva decât reclame la medicamente”, a completat vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite