Doi studenţi britanici îşi îndeamnă colegii să urineze la duş, pentru a economisi apa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi studenţi britanici îşi îndeamnă colegii să urineze la duş, pentru a economisi apa FOTO BBC
Doi studenţi britanici îşi îndeamnă colegii să urineze la duş, pentru a economisi apa FOTO BBC

Doi studenţi de la Universitatea Anglia de Est (UEA) au pornit de curând o campanie prin care vor să atragă atenţia asupra nevoii de a nu risipi apa. Pentru acest lucru, cei doi tineri propun colegilor săi să urineze la duş, relatează BBC.

Debs Torr şi Chris Dobson au conceput de curând o campanie pentru acest scop, dorinţa lor fiind să convingă cei 15.000 de studenţi ai Universităţii să folosească duşul de dimineaţă inclusiv pentru a urina.

Potrivit celor doi, o asemenea acţiune ar putea economisi suficient de multă apă pentru a umple un bazin olimpic de 26 de ori.

„Am făcut o mulţime de calcule şi vă pot spune că un asemenea proiect ar avea un impact foarte mare. Prin intermediul celor 15.000 de studenţi ai UEA, dacă ar accepta provocarea, am putea economisi suficient de multă apă încât să umplem 26 de bazine olimpice”, a spus Chris Dobson.

Ideea celor doi studenţi provoacă reacţii puternice de ambele părţi ale baricadei. „Oamenii fie sunt total de acord cu ceea ce dorim să facem, fie ne critică foarte puternic”, a mai declarat studentul.

„Imaginaţi-vă ce impact ar avea o asemenea ideea dacă toţi locuitorii din Marea Britanie ar accepta să îşi schimbe obiceiurile”, a mai spus Chris Dobson.

Potrivit calculelor făcute de studenţi, urinarea la duş ar putea economisi circa 720 de milioane de litri anual, doar în Marea Britanie.

Cei doi studenţi s-au declarat conştienţi de posibilele riscuri pe care o asemenea măsură le-ar avea, în special pentru persoanele care folosesc duşuri comune.

Estimativ, o persoană foloseşte circa 24 de litri de apă pe zi pentru toaletă şi între 60 şi 110 de litri pentru a face duş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite