Doi adolescenţi cu răni provocate de petarde riscă să-şi piardă vederea. Monica Pop: „Şansele de recuperare sunt minime”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri care s-au prezentat la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice din Capitală riscă să-şi piardă vederea din cauza rănilor provocate de petarde. Aşa susţine doctorul Monica Pop, şefa unităţii medicale.

Aceasta susţine că ce doi pacienţi, care au 12 şi, respectiv, 14 ani, au leziuni foarte grave, şansele de recuperare fiind minime. Totodată, un al treilea pacient urmează să fie transferat de la Spitalul din Ploieşti, prezentând leziuni provocate de aceleaşi articole pirotehnice. 

La jumătatea lunii decembrie 2015, Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGMB) a confiscat 326 baxuri de articole pirotehnice, cu o greutate totală de 5.129 kilograme. Materialele se încadrau în categoriile 1 şi 2. 

Potrivit legii, orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuate fără autorizaţie este o infracţiune. 

„Prin operaţiune cu articole pirotehnice se înţelege nu numai importul, confecţionarea şi vânzarea acestora, ci şi cumpărarea, deţinerea sau folosirea lor”, se arată în actele normative. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite