"Conferenţiarul" Sorin Simion a fost suspendat din activitatea didactică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi fost director al Spitalului Clinic Colentina, medicul Sorin Simion numără zilele până la data la care îşi va pierde titlurile de doctor

Fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi fost director al Spitalului Clinic Colentina, medicul Sorin Simion numără zilele până la data la care îşi va pierde titlurile de doctor în Medicină şi de conferenţiar. Adevărul a relatat "pagină cu pagină" plagiaturile în baza cărora medicul Sorin Simion a obţinut titlurile mai sus amintite. Ca urmare, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" a urgentat finalizarea verificărilor.

"Astăzi (n.r. - ieri) am trimis decizia conducerii UMF de suspendare din activitatea didactică a domnului Sorin Simion până la clarificarea situaţiei. Decizia a fost trimisă la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor din cadrul Ministerului Educaţiei, urmând ca aici să se decidă, conform legii, dacă i se vor retrage titlurile de doctor în Medicină şi de conferenţiar", ne-a declarat, ieri, rectorul UMF, Florian Popa. Referitor la intenţia medicului Sorin Simion de a acţiona în instanţă decizia UMF, Florian Popa a comentat sec: "Este un joc!". Decizia UMF era aşteptată de câteva zile la nivelul Ministerului Educaţiei. Secretarul de stat Miron Dumitru ne declara în acest sens: "După ce dumneavoastră aţi acuzat tergiversarea soluţionării acestui caz, am cerut să ni se înainteze raportul Comisiei de Etică şi a Senatului UMF . În momentul în care vom avea confirmarea Senatului lor noi vom acţiona legal. La nivelul Ministerului Educaţiei există, de asemenea, o comisie de etică în cadrul căreia se va lua decizia finală, ca să zic aşa. Dacă se va confirma plagiatul, vom dispune anularea titlului de doctor în Medicină şi celelalte titluri obţinute în baza acestuia. Vrem ca totul să fie legal, ca să nu fim daţi în judecată pe motiv de nerespectarea procedurilor legale, pentru că au fost numeroase astfel de cazuri". Reamintim că plagiatul în speţă constă în 24 de pagini preluate integral din cartea profesorului clujean Liviu Vlad, care se regăsesc în partea generală a tezei de doctorat a lui Simion, şi 56 de pagini din ediţia engleză a lucrării publicate sub semnătura lui B. Nordlinger, D. Jaeck (Eds), care se regăsesc într-o altă lucrare, reeditată, semnată de acelaşi Sorin Simion.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite