Circulaţie îngreunată pe A1, A3 şi drumurile mai multor judeţe în urma ninsorilor. Recomandările Infotrafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Circulaţia rutieră se face în condiţii de ninsoare, miercuri dimineaţă, pe autostrăzile Bucureşti-Ploieşti şi Bucureşti-Piteşti, dar şi pe drumuri naţionale din mai multe judeţe din ţară, anunţă Centrul Infotrafic.

„Se înregistrează precipitaţii sub formă de ninsoare pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A3 Bucureşti – Ploieşti şi pe mai multe drumuri naţionale din judeţele Prahova, Dâmboviţa, Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi şi Gorj”, au transmis reprezentanţii Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

De asemenea, în Capitală şi pe unele şosele din judeţul Caraş-Severin se circulă în condiţii de lapoviţă şi ninsoare, iar în judeţele Harghita, Neamţ, Suceava şi Maramureş se înregistrează ninsoare uşoară.

Pe toate aceste drumuri se intervine cu material antiderapant, neînregistrându-se în acest moment probleme deosebite.

Şoferii sun sfătuiţi ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au maşina echipată corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să se intereseze în privinţa condiţiilor meteorologice şi a traseului care urmează a fi parcurs, să adapteze în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile de drum şi să nu efectueze manevre periculoase la volan.

Este în vigoare un cod galben de ninsori pentru sudul ţării, dar şi o informare meteorologică pentru celelalte zone ale ţării, avertizările ANM fiind valabile până joi dimineaţă. În unele zone se va depune un strat de 30 de centimetri de zăpadă. În special în zilele de miercuri şi joi vremea va fi deosebit de rece.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite