Cele mai ciudate sinucideri din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De cele mai multe ori sinucigaşii au mai multe tentative, pe care psihologii le consideră modul lor de a cere ajutor
De cele mai multe ori sinucigaşii au mai multe tentative, pe care psihologii le consideră modul lor de a cere ajutor

Cele mai ciudate sinucideri din România. Statisticile arată că, anual, între 10 şi 15 români din 10.0000 îşi pun capăt zilelor. Cele mai multe sinucideri au loc vara şi în preajma sărbătorilor. Motivele şi modul în care unii aleg să-şi pună capăt zilelor sunt diverse. Sărăcia, decepţiile în dragoste, problemele la serviciu şi chiar certurile cu părinţii sunt tot atâtea cauze care au dus la sinucidere.

Dacă unii au ales să se sinucidă prin spânzurare (circa 50% dintre cazuri), alţii au ales să sară de la înălţime (20%) sau să se arunce în faţa trenului (15%). Aproape 10% dintre sinucigaşii de la noi au apelat la pastile sau alte substanţe toxice.

Tot statisticile arată că cele mai multe sinucideri au loc în lunile călduroase, respectiv august, iulie şi iunie, iar cei mai expuşi gândurilor sinucigaşe sunt bărbaţii, numărul acestora fiind de două ori şi jumătate mai mare decât cel al femeilor.

Motivele sinuciderilor

Sărăcia, stresul, dar mai ales nesiguranţa zilei de mâine pot duce la sinucidere. Decepţiile în dragoste şi bolile incurabile sunt alte motive care pot duce la gesture extreme. De cele mai multe ori sinucigaşii au mai multe tentative, pe care psihologii le consideră modul lor de a cere ajutor. De cele mai multe ori sinuciderea poate fi prevenită dacă omul primeşte ajutor şi este dus la medic.

Cazurile de sinucidere sunt cu atât mai şocante cu cât adulţii care renunţă la viaţă preferă să ia cu ei şi copii nevinovaţi. Este cazul avocatei din Bucureşti care s-a aruncat joi seara de pe blocul în care locuia, din cartierul Crângaşi, din Capitală. Înainte de a sări, femeia şi-a aruncat  în gol şi băieţelul de numai 4 ani.

Câteva secunde mai târziu, şi trupul mamei ucigaşe se zdrobea, la rându-i, în zgomot surd, de ciment, la doi paşi de câţiva trecători nocturni înmărmuriţi de grozăvia care li se înfăţişa înaintea ochilor. Poliţiştii au găsit într-unul dintre buzunarele hainei pe care avocata o purta o scrisoare pentru cei apropiaţi.

De o moarte cumplită a avut parte o femeie din Prahova, care a ales să-şi pună capăt zilelor într-un mod şocant. Trupul femeii a fost găsit carbonizat la marginea pădurii Păuleşti. Înainte să-şi dea foc, femeia s-a dezbrăcat complet şi şi-a aranjat frumos hainele în maşină. Femeia, în vârstă de 36 de ani, era căsătorită, avea doi copii şi nu avea probleme financiare.

Cele mai ciudate sinucideri din România

La capitolul sinucideri bizare se numără şi cazul unei tinere din Ploieşti, care a fost dezamăgită de rezultatul unui tratament medical. Adolescenta a mers la medic pentru a se trata de acnee şi a luat tratementul prescris. După 6 luni în care medicamentele păreau să nu aibă niciun afect, tânăra a suferit o depresie severă, care a ales să se sinucidă.

Cinci oameni nevinovaţi au murit în septembrie 2014, după ce un tânăr care a vrut să se sinucidă a intrat cu maşină pe contrasens. Tragedia s-a produs în apropiere de Câmpina.

Şoferul kamikaze a intrat pe contrasens, cu 180 de kilometri la oră, şi a lovit în plin o maşină în care se aflau cinci oameni nevinovaţi: 4 adulţi şi un copil. În urmă impactului, bărbatul şi victimele sale au murit pe loc. Pe contul sau de Facebook sinucigaşul de 28 de ani postase, cu două ore înainte de accident, un mesaj înspăimântător în care anunţa că-şi pune capăt vieţii, după ce se certase cu prietenă lui.

S-a spânzurat după ce părinţii l-au certat că merge la biserica ortodoxă

În aprilie 2015, un tânăr din comuna suceveană Iaslovăţ a fost găsit spânzurat. Înainte de a se sinucide, Dorin Solovăstru, de 23 de ani, s-a plâns mai multor persoane despre faptul că a avut mai multe conflicte verbale şi chiar fizice cu părinţii, din cauza confesiunii religioase alese de tânăr.

Familia acestuia este de confesiune penticostală, însă Dorin a preferat să meargă în noaptea de Inviere la biserica ortodoxă din Iaslovăţ, iar a doua zi a mers din nou la slujba organizată de preoţii ortodocşi. Părinţii săi l-au certat pentru că mergea la biserica ortodoxă şi nu la cea penticostală, iar duminică se pare că tânărul a fost şi bătut de părinţi. Dorin nu a mai putut trăi într-o astfel de teroare astfel că a decis să-şi pună capăt zilelor. El s-a urcat într-o răchită din apropierea casei şi s-a spânzurat cu bretelele de la pantaloni.

Cele mai ciudate sinucideri din România: s-a sinucis de frică să nu fie certat

Tot certurile cu părinţii au fost motivul pentru care un copil şi-a pus capăt zilelor. Drama înfiorătoare s-a petrecut în mai 2015, în localitatea Tisa Nouă, din judeţul Arad
Un băiat de numai 12 ani, s-a sinucis de teamă să nu fie certat de părinţi că n-a învăţat pentru teză.

Copilul a fost găsit spânzurat într-un şopron de unul din fraţii lui. Medicii au încercat să-l readucă la viaţă dar a fost în zadar.

Băiatul le-a spus părinţilor că vrea să iasă afară, să joace fotbal. Dar aceştia i-au interzis categoric, pe motiv că are de învăţat. Cumva, băiatul a reuşit să se strecoare din casă, fără să fie văzut. A fost găsit seara, în jurul orei 10.00, într-o anexă, spânzurat. Părinţii cred că s-a temut să nu fie certat pentru că nu i-a ascultat.

Cele mai ciudate sinucideri din România: şi-a pus capăt zilelor după ce a furat un spray

Un caz la fel de şocant s-a petrecut în judeţul Tulcea. În aprilie 2015, un băiat de 13 ani s-a sinucis de frică şi ruşine, după ce a furat un deodorant. Copilul fusese invitat la aniversarea unei colege de şcoală. În timpul petrecerii, care s-a ţinut într-un local din localitatea Carcaliu, băiatul a luat din baie un spray. A fost surprins de o angajată a localului, care l-a ameninţat că anunţă Poliţia. Speriat, băiatul a fugit. Nimeni nu s-a gândit că avea să urmeze o tragedie.

A doua zi dimineaţa, copilul a fost găsit de un vecin, spânzurat în curtea unei case părăsite.  Colegii băiatului spun că acesta avea note mari şi era foarte bun la matematică. Ei nu pot înţelege de ce copilul s-a speriat atât de tare, dar susţin că uneori le povestea că părinţii îl mai pedepsesc.
Mama băiatului a aflat cumplita veste într-un spital din Brăila, unde era internată. Oamenii legii au deschis o anchetă în urma tragediei.

S-a împuşcat în cap ca să-şi impresioneze prietenii

De o moarte stupidă a avut parte un tânăr, care s-a împuşcat în cap chair în faţa unor prieteni. Sinucigaşul a reuşit să-şi şocheze amicii. Fapta s-a petrecut în ianuarie 2010.
Raimund Welther, în vârstă de 32 de ani, se afla în casa părinţilor săi, de pe strada Vasile Stroiescu, din sectorul 2 al Capitalei.

„În cameră se afla victima împreună cu patru tineri, doi în vârstă de 18 ani, unul de 16 ani şi unul de 20 de ani. Raimund Welther a scos un pistol, l-a dezasamblat, le-a arătat că are cartuşe cu glonţ, după care l-a asamblat şi l-a îndreptat către cap, iar apoi a apasat pe tragaci, provocându-şi o plagă prin  împuşcare şi decedând pe loc”, declarau anchetatorii la vremea respectivă.
Poliţiştii au mai spus că sinucigaşul avea permis de port-armă, dar pentru un pistol cu bile, nu şi pentru pistolul ucigaş.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite