Cazul fostului diplomat Silviu Ionescu, subiect de discuţie între Baconschi şi omologul din Singapore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi omologul din Singapore, K. Shanmugam Sursa: Channel News Asia
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi omologul din Singapore, K. Shanmugam Sursa: Channel News Asia

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi omologul din Singapore, K. Shanmugam, s-au întâlnit în ajunul Adunării Generale a ONU de la New York. Cei doi oficiali au vorbit despre cazul fostului diplomat Silviu Ionescu, acuzat că a accidentat doi oameni în Singapore, fugind apoi de la locul faptei.

Ministrul de Externe din Singapore, K. Shanmugam, i-a spus şefului diplomaţiei române, La New York, că dosarul fostului dipolmat Silviu Ionescu este extrem de important pentru ţara sa şi că subiectule este privit cu nemulţumire în ţara sa, relatează ,,Channel News Asia". Teodor Baconschi şi-ar fi exprimat ,,înţelegerea faţă de emoţiile provocate de accident şi faţă de impactul asupra opiniei publice din Singapore".

Proces corect şi transparent

El l-a asigurat pe omologul său că România tratează cazul corect şi în mod transparent. Procesul lui Silviu Ionescu a fost reluat ieri la Bucureşti, judecătorul apreciind că mai sunt necesare cel puţin trei audieri pentru încheierea procedurilor. Judecătoria Sectorului 3 a admis o cerere a apărării lui Silviu Ionescu prin care se cerea efectuarea unui experiment judiciar pe teritoriul Singapore prin care să se stabilească perioada de timp în care poate fi parcursă distanţa de la reşedinţa iubitei lui Ionescu la ambasada României.

Citiţi şi
Dosarul diplomatului Silviu Ionescu. Experiment judiciar în Singapore

Declaraţii fără probe video sau audio

Fostul diplomat român este acuzat că a călcat doi oameni pe trecerea de pietoni, în Singapore

Fostul diplomat Silviu Ionescu este judecat pentru omor din culpă şi părăsirea locului accidentului, în urma căruia un om a murit. Magistraţii din Singapore au trimis ieri omologilor români o adresă prin care se arată că poliţia de acolo nu are înregistrări audio sau video cu martorul accidentului, un şofer de taxi care a susţinut că l-ar fi identificat ,,în proporţii mari" pe Silviu Ionescu. Este motivul pentru care instanţa a amânat judecarea procesului pentru 14 decembrie, dată pentru care sunt aşteptate rezultatele experimentului judiciar dispus în cauză.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite