Medicamentele pentru viroze și gripă disponibile în farmacii | DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătății a publicat lista medicamentelor antitermice, antiinflamatoare și antivirale pentru gripă care sunt disponibile în România, în contextul crizei de medicamente din farmacii.

Mai multe medicamente au dispărut din farmacii Foto: Sjutterstock
Mai multe medicamente au dispărut din farmacii Foto: Sjutterstock

Lista Ministerului Sănătății conține denumirile comerciale ale unor produse care conțin ibuprofen și paracetamol, substanțe active similare cu ale altor produse care nu se mai găsesc în farmacii. oricare dintre ele sunt bune atât pentru copii, cât și pentru adulți, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Lista mai cuprinde și denumirile comerciale ale produselor care conțin oseltamivir, o substanță antivirală care combate gripa și care sunt variante pentru Tamiflu. Potrivit lui Rafila, stocul de comprimate de oseltamivir este de patru milioane la nivel național. medicamentul poate fi eliberat din farmacii doar pe bază de prescripție medicală. 

Ministrul a respins ideea că este penurie de antitermice, antiinflamatoare și antivirale contra gripei, în condițiile în care anumite produse – mai ales din cele destinate copiilor – nu se mai găsesc în farmacii.

În România, pentru a treia săptămână consecutiv a crescut numărul cazurilor oficiale de viroze respiratorii acute, la aproape 150.000, în ultima săptămână și se așteaptă ca în săptămâna următoare să fie declarată epidemie de gripă.

În acest context, este de așteptat ca în lunile ianuarie și februarie consumul de medicamente antivirale, antitermice și antiinflamatoare să crească. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite