Campanie de instruire în situaţii de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Demonstraţie de prim ajutor în caz de stop cardiac
Demonstraţie de prim ajutor în caz de stop cardiac

Bucureştenii au acces, în perioada 9-11 septembrie, la cursuri gratuite de prim ajutor în situaţii de urgenţă, în Parcul Carol. Instruirea face parte dintr-o campanie naţională, caravana „Fii pregătit!” iniţiată de Fundaţia SMURD.

O caravană dotată exact ca o ambulanţă SMURD îi aşteaptă, timp de trei zile, în Parcul Carol, pe bucureştenii care vor să înveţe cum să reacţioneze în caz de situaţii de urgenţă generale, cum ar fi un cutremur, dar şi în situaţii de urgenţă indivuduale, cum ar fi un stop cardiac.

Centrul mobil de training este operat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi face parte dintr-un program de pregătire al populaţiei.

Zilnic, numai SMURD-ul, fără Serviciul de Ambulanţă al spitalelor, are 1.100 de intervenţii, iar anual aproape 5000 de misiuni cu elicopterul şi avionul. Uneori, echipajele ajung prea târziu. Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, românii au un grad scăzut de pregătire în situaţii de risc, iar prin acest proiect se doreşte educarea populaţiei astfel încât să ştie cum să prevină, dar şi cum să reacţioneze în faţa unor posibile dezastre generale, dar şi personale.

„Ne dorim cu această caravană să reducem această intervenţie şi să învăţăm populaţia cum să se protejeze, cum să prevină şi cum să acţioneze într-o situaţie de urgenţă, astfel încât să transformăm un caz tragic într-un caz de succes în care salvăm o viaţă”, a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Unde şi când va poposi Caravana

17-18 septembrie -  Buzău

24-25 - Bacău

1-2 octombrie - Piatra Neamţ

8-9 octombrie - Iaşi

14-15 octombrie - Botoşani

22-23 octombrie - Suceava

Caravana şi-a început parcursul naţional încă de la sosirea caravanei, de acum două luni, şi a instruit deja aproape 4000 de persoane din în Alba Iulia, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Focşani, Mamaia, Mangalia, Oradea, Saturn-Venus, Sibiu, Târgu Mureş.

Până acum, dintre persoanele instruite 56 la sută sunt adulţi, 28 la sută copii, 10 la sută adolescenţi şi 7 la sută bătrâni.

Caravana „Fii pregătit!” este un proiect iniţiat de Fundaţia pentru SMURD şi implementat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România, care a contribuit cu 400.000 de euro din investiţia totală de 523.000 de euro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite