Baconschi îi trimite pe rromi la muncă... la drumuri şi poduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baconschi a declarat că România are nevoie de rromi pe piaţa muncii
Baconschi a declarat că România are nevoie de rromi pe piaţa muncii

România are nevoie de rromi la munca câmpului şi la construcţia de infrastructură. Declaraţia a fost făcută de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, într-un interviu în cotidianul german „Frankfurter Allgemeine Zeitung" (FAZ).

Şeful diplomaţiei române, Teodor Baconschi, a declarat jurnaliştilor germani de la FAZ că studiile făcute de UE arată că ,,romii nu se simt în nicio altă ţară mai puţin discriminaţi decât în România". ,,Rromii sunt nomazi, trăiesc de sute de ani în Europa şi nu sunt complet integraţi. Este sarcina noastră naţională şi comună, sa le oferim şansele corecte, pentru a depăşi discriminarea", a declarat Baconschi.

Interviu baconschi in FAZ

Interviul cu ministrul Baconschi, publicat la 5 octombrie 2011 în FAZ

Trimişi la munca câmpului

Ministrul de Externe a precizat că fondurile pentru incluziunea socială a rromilor nu vor mai fi acordate pe viitor structurilor supra-regionale ci direct instituţiilor locale, ,,pentru a îmbunătăţi situaţia locativă, de muncă şi educaţie a etnicilor. ,,În România avem nevoie de ei (rromi) pe piaţa muncii, la construcţia de infrastructură, în spitale, în agricultura este necesară multă forţă de munca. Integrarea romilor poate ajuta să rezolvăm această problemă", a mai spus Baconschi. El a subliniat că ,,educaţia este cheia" integrării rromilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite