Avertizare meteo: În judeţele din vestul ţării, după caniculă vor veni furtuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Shutterstock
Imagine: Shutterstock

Şapte judeţe din vestul, nord-vestul şi sud-vestul ţării intră de vineri sub un cod galben de temperaturi ridicate, în timp ce alte 10 judeţe for fi sub un cod galben de furtuni şi vijelii, a anunţat vineri Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, Crişana, în vestul Maramureşului şi în sud-vestul Olteniei, valul de căldură va persista, va fi caniculă şi se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35...37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic, a anunţat ANM. Atenţionarea e valabilă pe parcursul zilei de vineri, 9 iulie.

anm 1

Cod galben de furtuni

În intervalul 09 iulie, ora 18:00 – 10 iulie, ora 23:00, 10 judeţe vor fi sub un cod galben de vijelii şi furtuni.

„În intervalul menţionat, îndeosebi în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (9/10 iulie) şi în a doua parte a zilei de sâmbătă (10 iulie), în Banat, Crişana, Maramureş şi în vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin vijelii, averse torenţiale, descărcări electrice şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20...40 l/mp”, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie.

anm 2
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite