AVERTIZARE METEO Codul galben de vânt puternic din mai multe judeţe din ţară, prelungit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis duminică o avertizare de cod portocaliu de vânt în judeţul Caraş Severin, valabilă pentru prima parte a zilei, aceasta fiind însă ridicată. Codul galben de vânt pentru judeţele Botoşani, Suceava, Caraş-Severin, Timiş şi Sibiu a fost prelungit până la ora 20.00.

UPDATE: Codul galben de vânt pentru judeţele Botoşani, Suceava, Caraş-Severin, Timiş şi Sibiu a fost prelungit până la ora 20.00, potrivit unor atenţionări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Cele mai puternice rafale, de până la 90 km/h, sunt aşteptate, conform meteorologilor, în judeţul Sibiu, mai precis pe Valea Oltului şi în zona montană.

În Caraş-Severin şi Timiş, în special în sudul celor două judeţe, vântul va avea intensificări ce vor atinge şi depăşi, local, 60-70 km/h şi, izolat, 80 km/h.

În judeţele Botoşani şi Suceava, rafalele de vânt vor avea până la 50-55 km/h şi vor spulbera zăpada.

UPDATE Potrivit specialiştilor ANM, judeţul Caraş Severin a ieşit de sub incidenţa codului portocaliu de vânt. Acesta se află până la ora 14:00 sub incidenţa codului galben.

Meteorologii au emis o atenţionare cod portocaliu în intervalul 9:40-11:40 pentru zona sudul judeţului Caraş-Severin, îndeosebi zona localităţilor Oraviţa şi Moldova Nouă. Se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge 80-90 km/h.

De asemenea, judeţul Sibiu se află sub cod galben de vânt până la ora 14, în timp ce judeţul Timiş este vizat de un cod galben de vânt tot până la aceeaşi oră.

Judeţul Harghita se află sub cod galben de ceaţă care determină scăderea vizibilităţii până la ora 11:15. În judeţul Suceava este cod galben de vânt, cu rafale ce depăşesc 55 kilometri pe oră, ce vor spulbera zăpada depusă anterior, mai arată meteorologii.

Citiţi şi:

METEO Vremea pe două săptămâni: va mai ninge pe 29 ianuarie, dar până pe 2 februarie, în unele zone, se va încălzi uşor

Meteorologii au emis prognoza meteo valabilă pentru perioada 27 ianuarie – 9 februarie. Potrivit informaţiilor furnizate de specialiştii, mai sunt aşteptate ninsori pe 29 ianuarie, zi în care în nordul ţării, sunt aşteptate şi valori termice de -18 grade. Cu toate acestea, până pe 2 februarie, vremea se va încălzi în aproape toată ţara, în unele zone temperaturile fiind mai mari chiar şi cu 8-9 grade.

Ninsorile îi trimit pe elevi mai repede în vacanţă. Cursurile sunt suspendate vineri în 14 judeţe şi în Bucureşti Toate şcolile din cele 14 judeţe şi din Bucureşti, afectate de ninsorile din ultimele zile, rămân închise şi vineri, potrivit Ministerului Educaţiei. Practic, elevii intră direct în vacanţa intersemestrială, care se va termina pe 10 februarie, când se vor întoarce la ore.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite