Autorităţile europene au aprobat un tratament pentru cancer mamar ce poate fi administrat în cinci minute, faţă de tratamentul standard de o oră şi jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile sanitare europene au aprobat o nouă formulă a medicamentului injectabil Herceptin, folosit în tratarea cancerului mamar, iar datorită acestei îmbunătăţiri, medicamentul va putea fi administrat în maxim 5 minute, spre deosebire de tratamentul standard care putea dura până la 90 de minute. Anunţul a fost făcut luni de grupul farmaceutic elveţian Roche, care produce medicamentul.

Noua formulă Herceptin, spun reprezentanţii grupului Roche, este injectată pe cale subcutanată într-un interval cuprins între două şi cinci minute, spre deosebire de intervalul de 30 – 90 de minute folosit în tratamentul standard pe cale intravenoasă.

Decizia Comisiei Uniunii Europene s-a bazat pe datele furnizate de un studiu, denumit HannaH, care au arătat că formula subcutanată a medicamentului Herceptin prezintă o eficacitate comparabilă cu aceea a formulei intravenoase. Această nouă formulă le permite femeilor să îşi reducă timpul petrecut în spital, contribuind la îmbunătăţirea vieţii acestora.

Omologarea de către Uniunea Europeană vizează tratamentul în stadii precoce şi avansate ale cancerului mamar HER2-pozitiv, o formă agresivă a acestei maladii. Herceptin este unul dintre medicamentele-far ale grupului Roche. În primele şase luni ale anului, vânzările pentru acest medicament au depăşit 3,08 miliarde de franci elveţieni (2,5 miliarde euro).


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite