Aproape 30 de primari români s-au alăturat reţelei europene de edili care luptă pentru integrarea romilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fundaţia Soroş a pus umărul la dezvoltarea unei reţele MERI şi în România FOTO Soros
Fundaţia Soroş a pus umărul la dezvoltarea unei reţele MERI şi în România FOTO Soros

Aproape 30 de primari din România şi-au dat mâna pentru a rezolva împreună problema incluziunii grupurilor de etnie romă în comunitate. Astfel, vor forma cu ajutorul fundaţiei Soroş, reţeaua primarilor activi în integrarea romilor din România, care va deveni parte a reţelei europene MERI.

Parteneriatul MERI din România împrumută modelul european al altor state care au reuşit să integreze în comunitate grupurile defavorizate. 

Astfel, cu sprijinul financiar al Fundaţiei Open Society prin programul Making the Most of European Funds for Roma ( n.r - să folosim cât mai eficient fondurile europene), reprezentanţii autorităţilor publice din 29 de localităţi din România, unde există comunităţi de romi, vor căuta soluţii concrete pentru integrarea acestora în societatea românească.

„Noi trebuie să ne ducem în faţa oamenilor cu rezultate concrete, cu locuri de muncă”, susţine Mariana Gînju, primar al comunei Cumpăna din judeţul Constanţa.

Reţeaua MERI este deschisă tuturor localităţilor – oraşe sau comune – care sunt implicate activ în procesul de incluziune a romilor. Scopul reţelei este acela de a crea o platformă largă, la nivel european, care va oferi posibilităţi de cooperare şi dezvoltare de programe comune şi va oferi sprijin localităţilor care vor să realizeze proiecte sustenabile de incluziune a romilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite