Andrei Plăcintă, nervos şi agresiv din fire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Plăcintă a fost arestat preventiv între 8 decembrie 2010 şi 5 ianuarie 2011
Andrei Plăcintă a fost arestat preventiv între 8 decembrie 2010 şi 5 ianuarie 2011

Fiul senatoarei PDL Sorina Plăcintă îşi stăpâneşte cu greu agresivitatea şi are un ego inhibat, conform medicilor care au întocmit raportul medico-legal în cazul lui. Andrei Plăcintă (20 de ani) a îngrozit oamenii care se aflau în zonă, anul trecut, când şi-a luat la bătaie iubita în mijlocul străzii şi a lovit cu maşina un bărbat.

„Personalitate incomplet structurată; imaturitate psiho-emoţională şi comportamentală; toleranţă scăzută la frustrare" sunt doar câteva dintre concluziile raportului de expertiză medico-legală psihiatrică făcut lui Andrei Plăcintă. O comisie de specialitate, formată din trei medici, l-a testat pe tânăr pentru a stabili dacă acesta are discernământ pentru faptele sale. Examenul personalităţii tânărului, efectuat la 5 ianuarie 2011,  a relevat că acesta suferă de „ambivalenţă în controlul agresivităţii, acumulare - potenţial explozivă - de efecte negative a căror etalare exhibiţionistă este blocată temporar (cenzor moral sever), generând tensiune, nelinişte, angoasă, panică".

Instabilitate psiho-comportamentală

„ Are un ego inhibat, care luptă împotriva pulsiunilor indezirabile prin mecanisme de negaţie (refulare, reprimare). Legături infidele cu mediul şi obiectele mediului, tendinţa la un ataşament simultan la mai multe obiecte; tendinţa de a domina şi de a manipula, fapt ce poate genera frecvente dificultăţi de relaţionări; spirit de competiţie", se mai arată în raportul psihiatric.

În ceea ce priveşte examenul personalităţii, medicii au arătat că tendinţe psiho-nevrotice ale lui Andrei au evidenţiat, la data examinării, valori conturate pentru stări impulsive şi instabilitate psiho-comportamentală. Concluziile finale ale specialiştilor au fost că Andrei Plăcintă are un discernământ păstrat în raport cu faptele sale.

Susţine că a fost în legitimă apărare

Andrei Plăcintă a recunoscut parţial săvărşirea faptelor despre care a susţinut că le-a făcut în stare de legitimă apărare împotriva persoanelor care l-au atacat. Mai mult, tânărul a afirmat că din cauza agitaţiei din momentul incidentului nu a observat să fi lovit cu maşina vreo persoană, deşi imaginile camerelor de supraveghere din zonă arată clar că Andrei a executat manevre repetate cu maşina, lovind bărbatul care intervenise în scandal.

„De fiecare dată când am făcut manevre faţă-spate, m-am asigurat că nu lovesc vreo persoană. Dacă aş fi vrut să lovesc pe cineva, aş fi reuşit cu uşurinţă, şi, dacă aş fi vrut să lovesc pe cineva, l-aş fi lovit pe cel care m-a împuşcat sau m-a lovit cu cuţitul", a povestit Andrei Plăcintă. Procurorii susţin însă, în rechizitoriu, că apărarea acestuia "în sensul că faptele sale au fost comise în stare de legitimă apărare împotriva atacurilor părţii vătămate şi ale persoanei neidentificate care a tras cu pistolul nu poate fi reţinută".

Arestat o lună

Andrei Plăcintă a fost arestat preventiv, între 8 decembrie 2010 şi 5 ianuarie 2011, fiind acuzat de tentativă de omor, vătămare corporală gravă, tâlhărie, distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri. Tânărul şi-a bătut iubita în stradă, după care a încercat să o calce cu maşina. De asemenea, el
l-ar fi lovit cu maşina de nu mai puţin 26 de ori pe un bărbat care a intervenit în scandal. Fata şi-a retras plângerile pentru distrugere şi lovire împotriva fiului senatoarei PDL şi a rămas doar martor în dosar. 

15 ani de închisoare riscă Andrei Plăcintă pentru tentativă de omor.

„Un nebun cu maşină de Vrancea  a intrat în nişte oameni"

Unul dintre martorii incidentului, Gina Tănase, care a sunat la ora 19.03, la Serviciul Unic de Urgenţă - 112 pentru a chema Poliţia, descrie operatorului scena de violenţă a lui Andrei Plăcintă.

Operator 1: 112! Alo!
Gina Tănase: Fiţi, vă rog, amabilă! După strada Berzei vă sun. E un nebun cu o maşină. Doamne Iisuse Hristoase! Nu ştiu ce vrea să facă! Chiar la covrigărie... Doamne Iisuse! Aoooleeeooo!
O1: Dar ce face doamnă?
G.T.: E cu o maşină în mijlocul străzii, dă să intre în oameni. Doamne Dumnezeule! Vai de capul meu! Doamnă chemaţi echipajul că e nebun, nu-i normal doamnă! Cu o maşină de Vrancea. Un Renault de Vrancea. Deci nu ştiu ce este. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu ştiu. Să vină echipajul aici. Se trage cu pistolul.
O1: Berzei, intersecţie cu ce doamnă?
G.T.: Berzei, intersecţie cu Berthelot, da' mai spre Piaţa Matache, imediat. Doamnă se omoară aici. Eu nu ştiu, nu aţi mai primit apeluri pentru asta? Că-i de un sfert de oră, 20 de minute, băiatul ăsta aici în intersecţie.
O1: Rămâneţi puţin vă rog!
G.T.: Îl omoară lumea! Doamne Iisuse Hristoase!
O1: Este cineva rănit?
G.T.: Nu ştiu ce să vă spun că a intrat cu maşina în nişte oameni. Deci chemaţi pe cineva. E imposibil să nu vină cineva! Nu vă mai sună nimeni? Este imposibil!
O1: Întrebaţi vă rog dacă este nevoie şi de Salvare!
O2: Poliţia! Bună seara!
G.T.: Bună seara! Pe strada Berzei este un incident aici cu o maşină. M-auziţi? Doamnă se omoară aici. Nenorocitu' a omorât un om cu maşina aici, doamnă!

Senatoarea şi canabisul

Senatoarea

Senatoarea PDL Sorina Plăcintă (foto) a fost alături de fiul său pe toată perioada anchetei. Mai mult, când raportul medico-legal a scos la iveală faptul că fiul său ar fi consumat canabis, senatoarea a avut o reacţie stupefiantă: „Probabil asta este moda. Acolo unde a făcut şcoala, în străinătate, probabil că toţi au încercat". Raportul medico-legal arăta că tânărul consuma droguri uşoare o dată la două, trei luni, deşi Andrei a susţinut în faţa anchetatorilor că nu a consumat niciodată droguri sau băuturi alcoolice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite